Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Test av Gripensimulator

Linköping, Sweden
Closing date: 28 February 2023

Vi söker dig som tycker det låter roligt att jobba med test av våra utvecklingssimulatorer för Gripen. Arbetet innebär att söka svaret på den ständiga frågan: ”Ska det vara så här?” vilket sätter dig i kontakt med stora delar av utvecklingen av Gripen.

Din roll

Arbetet innefattar allt från exploratory testing, utveckling av tester på olika nivåer, till formell verifiering mot krav och system- och integrationstestning. I dagsläget har vi enbart unit och system tester, så du behöver kunna bedöma om andra sorters tester än de befintliga behövs och vara drivande arbetet kring det.

Du kommer att ha huvudansvaret för test i ditt team men teamet har även ett gemensamt ansvar för test så en del av ditt arbete är att sprida dina kunskaper och stötta de andra i teamet så att ni alla kan hjälpas åt. Du kommer även att samarbeta med testarna i de andra teamen samt vår systersektion Test and Governance.

Din profil

Du är civil- eller högskoleingenjör inom test/mjukvara/teknik eller har likvärdig arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har ett intresse för flygsimulatorer och erfarenhet av testning. Även erfarenhet av att scripta tester i Python är meriterande.

Du har en god förmåga att kommunicera och arbeta med andra människor. Som person är du driven och ivrig på att utvecklas och lära dig nya saker. Du tycker om att samarbeta, sprida kunskap och bidra med nya idéer. Du ser laget före jaget.

Du behöver ha förmågan att utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem.

På sektionen Aircraft Simulation är du med och driver utvecklingen av mjukvaran till våra olika flygplanssimulatorer. Vi är idag 25 personer med två utvecklingsteam där varje team har ansvar för att ta ett funktionspaket från start till mål, det vill säga allt från design, krav, systemarbete, implementering, test och dokumentation. Test är en viktig del av vår verksamhet och vi vill nu utöka våra testresurser och skapa ett större fokus på test. Därför söker vi just nu två personer, med utrymme för ytterligare en person längre fram. Du kommer att ingå i ett av våra härligt prestigelösa team där alla hjälper varandra och inte är rädda att prova nya idéer och att dela med oss av vår kunskap till varandra.

Våra utvecklare jobbar enligt scrum och det agila manifestet är en ledstjärna för vårt tankesätt. Ständigt lärande och innovation är viktigt, därför har vi var tredje fredag en Learning & Innovation day. Under denna dag ges vi möjligheten att lära av varandra och kunna få tid för att testa nya saker.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.