Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Testande Testledare

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 8 October 2023

Vi söker nu en testande testledare som vill jobba med oss på affärsenheten Combat Systems! Här får du chansen att delta i arbete för att vidareutveckla världens främsta ledningssystem.

Våra produkter används på marina plattformar (fartyg och båtar över som under vattenytan) och har till uppgift att sammanställa information från sensorer, datalänkar och vapensystem i syfte att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands och behöver nu bli fler eftersom våra system är alltmer efterfrågade

Din roll

Hos oss kommer du att jobba med spännande teknik i avancerade och komplexa system. Som testande testledare kommer du att hantera mångsidiga uppgifter relaterade till testning av vårt stridsledningssystem för våra marina kunder. Du ingår i en grupp av testare men jobbar i projekt och har daglig kontakt med projektets deltagare.

Huvuduppgifterna inkluderar:

 • Testplanering, testrapportering och uppföljning
 • Skriva testspecifikationer
 • Manuell systemtestning av stridsledningssystemet som sedan levereras till kund
 • Skriva avvikelser
 • Acceptanstester med kund (resor kan förekomma)
 • Möjlighet att jobba med testautomatisering kan förekomma

Din profil

Som person är du verkligen en doer, villig att lösa alla problem som behövs för att hjälpa produkten och organisationen att gå framåt. Du har ett samarbetstänkande och du är en lagspelare som uppmuntrar till ett öppet, förtroendefullt och innovativt klimat. Helst delar du vår iver att lära dig ny teknik och att utmana status quo!

  Formella krav för att lyckas i rollen:

 • Erfarenhet av mjukvarutestning och testplanering
 • Relevant IT-utbildning, Kandidatexamen inom naturvetenskap/teknik/teknik, inom datavetenskap, teknisk fysik eller motsvarande
 • God kommunikationsförmåga i tal och skrift i både svenska och engelska

Bra att ha kompetens/erfarenhet:

 • Kunskaper om JIRA och Confluence
 • Kunskaper i Linux
 • Erfarenhet från testautomatisering och relaterade skriptspråk och verktyg

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vi välkomnar dig till något av våra projekt med möjlighet att jobba och samtidigt lära dig av oss om våra produkter. Våra introduktionsprogram garanterar en snabb väg in i jobbet och en god förståelse för våra produkter, arbetssätt och om Saab. Introduktionsprogrammet erbjuder dig även ditt första nätverk av kollegor från våra olika ingenjörsområden.


Vi har dessutom egna områdesspecifika utbildningar att erbjuda dig, väl anpassade efter din erfarenhet inom området. Bra och engagerade arbetskamrater och en god stämning på jobbet tordas vi också lova.

Rollen ger en genuin systemförståelse och bra grund för fortsatt karriär och vidare utveckling inom vår eller andra delar av Saab!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.