Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Testare med intresse för testledning

Linköping, Sweden
Closing date: 3 April 2023

Är du redo för nästa steg i din karriär? Vi söker en mångsidig testare som uppskattar variation i vardagen. Saab erbjuder en bred roll med möjlighet att delta i alla delar av utvecklingskedjan, där huvudfokus ligger på test och verifiering samt testledning. Hos oss får du möjligheten att arbeta i nära samverkan med Gripens serviceorganisation och utvecklare. Låter detta som en utmaning för dig? Fortsätt läs!


Din roll

Vi är ett team på ca 20 personer som är mitt uppe i arbetet med utvecklingen av Maintenance Ground Support System (MGSS) för Gripen. MGSS är ett spännande system som kan visualisera det inre livet i Gripens alla delsystem under flygning!


Sektionen består av utvecklare, systemingenjörer, testare, tekniska ledare samt projektledare med varierande ålder och erfarenhet. Vårt team präglas av en familjär känsla där kunskapsdelning och hjälpsamhet, där alla räknas, har blivit en naturlig del av vår kultur.


Du kommer i Din roll delta i hela utvecklingsprocessen från konceptfas till slutverifiering av MGSS. Ditt fokus kommer att ligga på testbarhet samt testledning och du kommer att jobba i nära samarbete med alla typer av roller i teamet.


Inom uppdraget kommer du främst att:

  • I samverkan med teknik och projektledning, planera, driva samt genomföra tester av produkten.

  • Ta fram rapporter, verifiera krav och skriva testfall.

  • På sikt leda andra testare

Det finns även möjlighet att delta vid och genomföra utbildningar som i första hand riktar sig till support, drift och underhållspersonal hos Gripens brukare. Utbildningen har fokus på användandet av applikationen MGSS.


Vi tror att du enkelt kan få en helhetssyn av olika system och dess användning. Du är nyfiken och villig att hjälpa till även utanför ditt direkta ansvarsområde. Du är en problemlösare som inte är rädd för att ta egna initiativ för att driva arbetet framåt.


Din profil

Vi söker dig som gillar teknik och trivs i rollen som problemlösare. Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ samt har förmåga att ödmjukt sätta dig in i andras perspektiv.


Det är viktigt att du trivs i en roll där du är den som själv driver arbetet framåt och får saker att hända. Samtidigt som du är handlingskraftig, inser du vikten av noggrann analys och välgrundade åtgärder.


Du har en teknisk utbildning, till exempel högskoleingenjör, kombinerat med några års arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av test och trivs med att leda andra.


Det viktigaste är att du har en god kommunikativ förmåga och är bra på att uttrycka dig i skrift både på svenska och på engelska.


Det är även meriterande om du har erfarenhet av något av nedanstående:

  • C# .Net

  • Microsoft SQL

  • Visual Studio

  • Team Foundation Server eller Azure DevOps

  • Scrum eller Kanban

  • Kravhantering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här


Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vi kan garantera att du kommer att lära dig mycket hos oss! Du kommer få en närvarande chef, varierade arbetsuppgifter, flextid, intressant och spännande roll och trevliga kollegor. Något som vi är särskilt stolta över är att vi får höga betyg i medarbetarenkäter och har en låg personalomsättning.

På Saab finns stora möjligheter till personlig utveckling. Detta kan innebära allt från utbildningar till samarbeten med andra testare på området. Hos oss får möjligheten att utveckla dina kunskaper inom ditt område och får vara med på hela resan, från idé till att den implementeras i verksamheten.


Att kunna se effekten av vårt arbete tycker vi är väldigt roligt. Hos oss kommer du även att få insyn i de flesta teknikområden inom Gripen


Vi kan erbjuda dig en roll där du har möjligheten att utvecklas vidare och en stor verksamhet med många olika karriärvägar.


Hos oss värderar vi vår personal högst! Anledningen är enkel, om vi ska vara bäst inom vårt fält måste vi satsa på våra medarbetare! Vi arbetar mycket med att skapa förutsättningar för långsiktiga karriärvägar. Genom kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling säkerställer vi att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.