Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Testare Mission Support System

Linköping, Sweden
Closing date: 5 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Är du en testare som är redo för en ny utmaning? Vi expanderar och söker testare till en spännande produkt. Vi erbjuder en roll i ett härligt gäng som jobbar med avancerade produkter, i moderna miljöer, samtidigt som du jobbar för en god sak.


Du kommer att vara en del av området Ground Support Systems som utvecklar markbaserade stödsystem för Gripen. Systemen är centrala i såväl den taktiska som tekniska loopen för att säkerställa hög tillgänglighet och operativ effektivitet!


Mer specifikt är rollen inom ett avancerat system för planering och utvärdering av flyguppdrag, Mission Support System. Huvudanvändare är piloter och Mission Support Officers.

Som testare hos oss kommer du vara del i vårt testteam. Grunduppgiften är att jobba med testaktiviteter men även att jobba med ständig förbättring för att utveckla vår teststrategi.

Rollen som testare hos oss innebär:

  • Planera, driva samt genomföra tester av produkten

  • Ta fram rapporter och skriva testfall

  • Arbeta i ett team

  • Stötta andra delar inom Gripenprojektet att använda produkten

  • Installation av produkten

  • Felsökning i produkten

  • Stötta testaktiviteter hos andra stödsystemprodukter inom Ground Support Systems

Oavsett din roll i våra team så har du möjligheten att släppa loss din kreativitet och innovationsförmåga, att våga utmana och testa nya idéer! För att uppmuntra det så har vi regelbundet Learning & Innovation Days där du helt väljer vad du vill göra, så länge det tar dig och ditt team framåt!

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. System- eller teknikinriktad utbildning från universitet/högskola är önskvärt men även kunskaper förvärvade genom annan utbildning och arbetslivserfarenhet är intressant.


För att trivas i rollen som testare tror vi att du har:

  • Erfarenhet att arbeta med mjukvarutest

  • Gillar att lösa problem

  • Trivs att jobba i team så väl som självständigt

Du är trygg i din profession, att jobba systematiskt och för ständig förbättring. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionell, det är din egen nyfikenhet och vilja som sätter gränserna!


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du väljer att skicka in personligt brev ser vi det som önskvärt att du fokuserar på din kompetens och vad du kan bidra med.

Vid frågor kontakta:

Rekryterande chef

Nina Jörmgård, sektionschef Mission Support Systems

Nina.jormgard@saabgroup.com


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.