Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Testare till Flight Training Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 14 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Hos oss på Flight Training Systems får du en variation av arbetsuppgifter som är utöver det vanliga. Inom verksamheten tar vi ansvar för system- och mjukvaruutveckling, test och verifiering samt driftsättning och support. Produkterna inom Flight Training Systems är världsunika, både för dess typ och för dess komplexitet. Våra produkter är tidsmaskiner som möjliggör användarna att uppleva verkligheten i förväg. Det bästa av allt, du är en viktig del i ett stort pussel för att leverera träningsförmåga för Gripen runt om i hela världen. Nu finns chansen för dig att bli en del av detta!

I din roll som testare kommer du ansvara för att planera och genomföra tester för våra träningsprodukter, både enskilt och tillsammans med systemutvecklare och piloter. Du kommer jobba med framtagning och förvaltning av testspecifikationer. I tätt samarbete med flera medarbetare inom andra funktioner kommer du att driva på felsökning av problem, både internt och externt i organisationen. Testrapportering är en viktig del av arbetet och där blir du en viktig pusselbit att det dokumenteras på rätt sätt och att det kommuniceras vidare.

Tillsammans med närmaste kollegor kommer du få en gedigen introduktion och stöttning vid anställning. Resor förekommer, både inrikes Sverige och utrikes.

Din profil

För att lyckas i rollen ser vi att du som person är initiativrik och värdesätter ett ständigt lärande för att utvecklas professionellt. Du är en lyhörd lagspelare som värdesätter samarbete tillsammans med andra, både inom och utom närmaste arbetsgruppen. Du har en god förmåga att bygga nätverk och samverka med andra. Vi tror att du gillar att dela med dig av idéer och kunskaper till andra och att du sprider positiv energi omkring dig. Vi ser även att du har en god analytisk förmåga samt att du är noggrann och därmed har sinne för detaljer.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:

  • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom tex datateknik eller teknisk fysik, alternativt har du arbetslivserfarenhet som kan ha gett likvärdig kunskap
  • Flerårig erfarenhet av systemtestning av komplexa produkter
  • Flerårig erfarenhet av testledning och testplanering
  • Goda kunskaper inom och intresse för systemutveckling
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Flight Training Systems består av två sektioner med ca 40 personer fördelat i flera olika funktionsteam. Tillsammans tar vi fram produktfamiljen med samma namn som verksamheten, Flight Training Systems (FLTS) med de tillhörande produkterna Mission Trainer (MT) för pilotträning och Aircraft System Trainer (AST) för teknikerträning, från design till driftsättning.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här