Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Testingenjör till JAS 39 Gripens styrsystem

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 May 2022
Apply for this job!

Din roll

I din roll som test- och verifieringsingenjör hos oss kommer du att testa och verifiera komplett styrsystem för Gripen bestående av kombinerad hård- och mjukvara. Testerna kommer du att genomföra både genom simuleringar i egen dator och genom flygningar i olika Gripen-simulatorer.

Därefter analyserar du den data som registrerats under dessa tester för att säkerställa att styrsystemets funktioner och egenskaper uppfyller fastställda systemkrav. Resultatet dokumenteras sedan vanligtvis i en rapport. Arbetet innebär även viss mjukvaruutveckling av egna verktyg för framtagning av data och analys.

Du blir del av ett team på 8-12 ingenjörer som tillsammans i en positiv och hjälpande atmosfär utför uppdragen. En del av teamet har till uppdrag att förse resterade med de program, verktyg och metodologi som krävs, en roll du har möjlighet att bli en del av om intresse finns.

Vi söker därför dig som i team vill arbeta med komplexa, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter och har ambition att utvecklas inom Saab Aeronautics för att bli en del av områdets framtidssatsning!

I ditt arbete kommer du få en stegvis kompetensutveckling med avseende på bland annat flygteknik och mjukvaruutveckling genom både utbildningar och kunskapsöverföring från erfarna kollegor. Du kommer att få genomgå ett omfattande utbildningsprogram för att komma in i din roll och din specialisering inom flygteknik.

Som ett vidare steg i ditt fortsatta arbete hos oss finns  möjligheten att gå vidare till en roll som testledare och leda utprovningen. Det finns också möjlighet att specialisera dig inom metodik och verktygsutveckling och därmed fokusera mer på att utveckla hur utprovningen genomförs. Vidare finns det även alternativ att gå vidare till andra delar inom vårt flygtekniska utvecklingsarbete.

Din profil

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör med god analytisk förmåga och fallenhet för kunna tänka utanför boxen. Du får gärna ha intresse för flyg och flygteknik samt programmering. Vi värdesätter personliga egenskaper som att vara hjälpsam, strukturerad och nyfiken samt att kunna anpassa sig till förändringar i arbetet. Meriterande är även vana av numeriska metoder, dataanalys, python, linux, git, LaTeX och Matlab.

I och med arbetets flygkritiska påverkan sätts stort värde på noggrannhet, kommunikation och analytisk förmåga. Du har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar och det är en självklarhet för dig att vara kvalitetsmedveten. All dokumentation och många kontakter sker på engelska, du behärskar därför det engelska språket i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om Saab här.

Området Flygteknik består idag av sju sektioner, varav test och verifiering är en av dessa, med ca 80 medarbetare totalt som är inblandade i många olika projekt. Verksamheten har en kärna för att effektivt stötta vidareutveckling av JAS 39 Gripen och våra civila flygplan. Ansvaret spänner över projektledning, utveckling och integration av komplett delsystem, systemsäkerhet, reglerteknik, övervakning och monitorering samt test och verifiering.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tveka därför inte att söka medan möjligheten finns. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Kontaktuppgifter

Levente Mihalyi, chef

+46 73 4184762

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.