Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Testingenjör/verktygsutvecklare JAS 39 Gripens styrsystem

Location
Linköping, Sweden
Closing date
31 January 2022
Apply for this job!

Din roll

I din roll som testingenjör och verktygsutvecklare hos oss kommer du att testa och verifiera komplett styrsystem för Gripen bestående av kombinerad hård- och mjukvara. Testerna kommer du att genomföra både genom simuleringar i egen dator och genom flygningar i olika Gripen-simulatorer. Därefter analyserar du den data som registrerats under dessa tester för att säkerställa att styrsystemets funktioner och egenskaper uppfyller fastställda systemkrav varpå resultatet dokumenteras. Arbetet innebär även mjukvaruutveckling av egna verktyg för framtagning av data och analys.

Du blir del av ett team på 8-12 personer som tillsammans i en positiv och hjälpande atmosfär utför uppdragen. En del av teamet har till uppdrag att förse resterade med de program och verktyg som krävs, en roll du har möjlighet att bli en del av om intresse finns.

I ditt arbete kommer du få en stegvis kompetensutveckling med avseende på bland annat flygteknik och mjukvaruutveckling genom både utbildningar och kunskapsöverföring med erfarna kollegor. Du kommer att få genomgå ett omfattande utbildningsprogram för att komma in i din roll och din specialisering inom flygteknik.

Som ett vidare steg i ditt fortsatta arbete hos oss finns möjligheterna att gå vidare till en roll som testledare och leda utprovningen, specialisera dig inom metodik och verktyg och fokusera mer på att utveckla hur utprovningen genomförs eller att gå vidare till andra delar inom vårt flygtekniska utvecklingsarbete som exempelvis designer av styrsystemet.

Din profil

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör med vilja att förstå hur saker fungerar. Du bör ha god analytisk förmåga och kunna tänka utanför boxen. Du får gärna ha intresse för flyg och flygteknik, programmering och matematik. Vi värdesätter personliga egenskaper som att vara hjälpsam, strukturerad och nyfiken samt att kunna anpassa sig till förändringar i arbetet. Meriterande är även vana av numeriska metoder, dataanalys, python, linux, git, LaTeX och Matlab.

I och med arbetets flygkritiska påverkan sätts stort värde på noggrannhet, kommunikation och analytisk förmåga. Du har en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan och förväntningar och det är en självklarhet för dig att vara kvalitetsmedveten. All dokumentation och många kontakter sker på engelska, du behärskar därför det engelska språket i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Styrsystem ansvarar för utveckling och underhåll av styrsystemen för framförallt Gripen och Saab 340/2000.

Vi är fem sektioner med ca 50 medarbetare totalt som är inblandade i många olika projekt. Verksamheten har en kärna för att effektivt stötta vidareutveckling av Gripen och våra civila flygplan. Ansvaret spänner över projektledning, utveckling och integration av komplett delsystem, systemsäkerhet, reglerteknik, övervakning och monitorering samt test och verifiering.

Du kommer att ingå i en inspirerande och positiv grupp av tjejer och killar som gillar att arbeta tillsammans med andra och som tycker att ny teknik och flyg är spännande. Vi söker därför dig som i team vill arbeta med komplexa, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter och har ambition att utvecklas inom Saab Aeronautics för att bli en del av områdets framtidssatsning!

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Läs mer om oss här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag är 2022-01-31. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tveka därför inte att söka medan möjligheten finns. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

f you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.