Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Testledare

Location
Huskvarna, Sweden
Closing date
25 May 2022
Apply for this job!

Som testledare ansvarar du för test i kundprojekt inom SAAB Training and Simulation.

Din framtida utmaning

Fokus på den här tjänsten är testledning inom kundprojekt, det handlar om att ta fram en teststrategi i projektet, planera testaktiviteter, sammanställa tidigare gjorda tester, utföra tester, rapportera utförd testning, visa på kravuppfyllnad mot kundens krav. Kundprojekten löper mellan 1 till 2år och du har fokus på hur test och verifiering skall utföras.

 • Du kommer att ta fram en testspecifikation (ATG) där man beskriver hur kundkraven verifieras. 
 • Du kommer att arbeta med kravnedbrytning, krav – test täckning, testplanering, testfall-framtagning, leda och utföra tester och rapportera tester. En del av arbetet sker ute hos kunden i samband med leverans.
 • Du kommer att tillhöra vårt systemtest-team inom System Management teamet.
 • Du kommer att jobba tätt tillsammans med systemingenjörer, projektledare och andra kollegor.
 • Vi är ett produktföretag som tar fram generiska produkter och system som vi sedan anpassar till våra kunders behov. Vi släpper Systemreleaser till våra kunder 2 gånger om året. 

Din profil

Du har arbetat med test och testledning under några år, eller har du arbetat som systemingenjör under några år. Du har lätt att samarbeta och gillar när det händer mycket, du kommunicerar med andra på ett naturligt sätt. Det förekommer resor i tjänsten varför du också ska ha körkort.

Skall krav:

 • Högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik, mekatronik, mjukvara, elektronik, teknisk fysik, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Några års yrkeserfarenhet inom området
 • Erfarenhet av generisk systemutveckling
 • Kommunicerar obehindrat på engelska och svenska, både skriftligen och muntligen.
 • Som person är du noggrann, strukturerad, kommunikativ och självgående.
 • Du arbetar och lever efter SAABs värdegrund, https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values

Det är meriterande om du har:

 • Arbetat med systemutveckling
 • Kunskap om kravhantering
 • Jobbat mot kunder
 • Erfarenhet av stora projekt
 • Någon certifiering inom test
 • Kunskap om Microsoft Azure Devops

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vi genomför löpande intervjuer för denna tjänst och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum har infallit. Sista ansökan: 25 maj. Vi hoppas att du finner detta intressant och skickar in din ansökan!

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Rekryterande chef är Ulf Björkman.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

SAAB Training & Simulation, en affärsenhet inom Dynamics, är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför lasersimulatorer, instrumenterade träningsanläggningar, målmateriel samt tillhandahåller tjänster som service och underhåll av levererade system.

Du kommer att arbeta på avdelningen System Management. Vi är ca 20 personer. Vårt ansvar är att säkerställa så att det generiska systemet som vi baserar alla kundprojekt på möjliggör ett effektivt projektgenomförande. Vårt ansvar sträcker sig över hela produktens livscykel. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.