Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Testledare Windows & Apps

Location
Huskvarna, Sweden
Closing date
10 December 2020
Apply for this job!

Vill du arbeta med testning av tränings- och simuleringssystem i världsklass?
 

Om så är fallet, ta chansen att börja jobba på Saab när vi nu söker en testledare till vår enhet Windows & Apps som kan leda testningen inom enheten.

Din roll

För det här uppdraget krävs givetvis en matchning mellan krav och kompetens, men det viktigaste för oss är att du är förtrogen med våra värderingar och känner att du delar dem. För oss på Saab Training & Simulation är HUR vi är och agerar minst lika viktigt som VAD vi kan. Vi inom Saab bedriver att aktivt arbetsmiljöarbete med fokus på hållbarhet samt en säker och trivsam arbetsmiljö. Vi är varandras arbetsmiljö och alla anställda är skyldiga att medverka till att en bra arbetsmiljö åstadkoms.

Inom Saab jobbar vi med värderingar med fokus på Kunnande, Vilja och Förtroende och det genomsyrar hela vår verksamhet, från rekrytering och utbildning till ledarskap och individuell målsättning för alla medarbetare.

Din profil

Kunnande

Kunnande i praktiken innebär en stark kunskapstradition kombinerat med kontinuerligt lärande. För den här rollen innebär det att du som sökande behöver ha:

 • en civilingenjörsexamen inom data/elektronik/teknisk fysik eller motsvarande högskoleingenjörsexamen

 • tre-sju års erfarenhet av testledning och vilja att fortsätta utvecklas inom området

 • goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken

 • goda kunskaper och erfarenheter av att koordinera, planera och leda testarbete

 • goda kunskaper av att utarbeta, och genomföra teststrategier för att på sikt kunna utföra fler tester automatiskt

 • goda kunskaper av utvärdering av tester och kan hitta förbättringar

 • erfarenheter att hantera tester inom Azure DevOps

Vilja

Vilja handlar för oss om inställning, attityd, mod och tillit.

För den här rollen innebär det att du har:

 • ett stort personligt engagemang, är pro-aktiv och tar ansvar för dina uppgifter

 • tycker om att planera, estimera och genomföra testarbete

 • tycker om att coacha teamet framåt

Förtroende

För oss är det viktigt att alla medarbetare känner ett högt förtroende. Ur förtroende växer gemenskap och laganda som gör att vi vågar anta nya utmaningar.

 • Vi har alla gemensamma mål som fokuserar på feedback och teamwork

 • Du är öppen och ärlig mot medarbetare och våra kunder samt att du litar på andras förmåga och respekterar tagna beslut

 • Vi ser att du är strukturerad, gillar att jobba i team, har en stark personlighet och visar lojalitet

Mer om din roll

Du kommer att ingå i ett team som utvecklar framtidens tränings och simuleringsverktyg, där du tillsammans med teamet har stora möjligheter att påverka och driva utvecklingen framåt även om din inriktning kommer vara mot test och verifiering. Arbetet sker agilt och eftersom teamet har ansvaret för sina leveranser kommer ditt bidrag som del av teamet vara väsentligt. Du kommer arbeta med ett brett utbud av system, komponenter och verktyg även om du primärt kommer arbeta med WinExcon tillsammans med dina testkollegor.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Denna roll är en heltidstjänst och är baserad i Huskvarna. I tjänsten kan resor förekomma.


Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Se vår företagspresentation på youtube. Saab Training & Simulation har ca 600 anställda och vi finns i många olika länder runt om i världen.

Låter det intressant? Välkommen att söka senast den 2020-12-10 ! Vi tar emot din ansökan på både svenska och engelska.

För ytterligare information vänligen kontakta: Stefan Mellqvist (Chef för enheten Windows & Apps), stefan.mellqvist@saabgroup.com

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.