Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Testsystemsutvecklare för telekrigssimulator

Linköping, Sweden
Closing date: 21 December 2022

Är du intresserad av utveckling av elektronik och programvara till testutrustningar? Vill du bli en del av en växande utvecklingsorganisation med kompetenta kollegor och jobba med utveckling och driftsäkring av en avancerad telekrigssimulator för robotutveckling?

Då ska du söka jobbet som testsystemutvecklare för telekrigssimulator på sektionen plattform. Sektionen ligger under elektronikavdelningen med omkring 100 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan, från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård..

Din roll

Arbetsuppgifterna i denna tjänst kommer innebära att du får arbeta brett med olika teknikområden. Du kommer vara ansvarig för driftsäkring och utveckling av en anläggning som används för avancerad telekrigssimulering för robotutveckling. Det innebär att det är ditt ansvar att såväl underhålla och kalibrera nuvarande utrustning samt att integrera nya funktioner utifrån olika projekts behov. Anläggningen är unik i Sverige och det finns bara ett fåtal liknande anläggningar i världen!

Vi vill att du ska bli en del av vårt team och vår kreativa arbetsmiljö där kompetens och idéutveckling är nyckeln till vår framgång. Du behöver inte ha kompetens inom alla områden som efterfrågas idag, utan det viktiga är att du vill utvecklas och lära dig nya saker inom testsystemutveckling! Du kommer att ges möjligheten att utvecklas i din roll utifrån dina tidigare erfarenheter och dina intressen.

Din profil

Du är en person som ser utmaningen i tekniskt avancerade projekt och som kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet. Du har en bred kunskapsbas och ett brett teknikintresse och har förståelse för så väl mjukvaru- som hårdvaruutveckling och kan förstå hur ett system fungerar. Det innebär med stor sannolikhet att du är ingenjör med inriktning mot elektronik, datateknik, teknisk fysik, maskinteknik eller motsvarande. Erfarenhet av systemnära programmering, ADA, C/C++, Unix/Linux, Solaris, MATLAB eller Labview är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att jobba med högfrekventa signaler, så som mikrovågselektronik samt radarteknik.

Utvecklingen sker i projektform som varierar i storlek och omfång, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt så väl som i grupp. I den här rollen finns möjlighet att ta stort ansvar och forma ditt ansvarsområde. Du bör vara en person som kan leda dig själv i ditt arbete och tar ansvar för dina leveranser, har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.