Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Testsystemutvecklare

Linköping, Sweden
Closing date: 21 December 2022

Är du intresserad av utveckling av elektronik och programvara till testutrustningar? Vill du bli en del av en växande utvecklingsorganisation med kompetenta kollegor och jobba med en bred produktportfölj av olika försvarssystem?

Då ska du söka jobbet som testsystemutvecklare på sektionen plattform. Sektionen ligger under elektronikavdelningen med omkring 100 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan, från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård.

Din roll

Arbetsuppgifterna omfattar utveckling av elektronik- och programvaruutveckling till testutrustningar. Utöver att arbeta med ren testutveckling kommer du att få skriva kravspecifikationer, arbeta med teststrategier, metodik, felsökning, miljötest, elektronikkonstruktion och konstruktionsverifiering. Testobjekt är allt från kretskort upp till hela elektroniksystem. Vi vill att du ska bli en del av vårt team och vår kreativa arbetsmiljö där kompetens och idéutveckling är nyckeln till vår framgång. Du behöver inte ha kompetens inom alla områden, utan det viktiga är att du vill utvecklas och lära dig nya saker inom testsystemutveckling!

Utvecklingen sker i projektform som varierar i storlek och omfång, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt så väl som i grupp. Du kommer att ges möjligheten att utvecklas i din roll utifrån dina tidigare erfarenheter och dina intressen.

Din profil

Du är en person som ser utmaningen i tekniskt avancerade projekt och som kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet. Du är ingenjör med inriktning mot produktionsteknik, elektronik, datateknik eller motsvarande med ett intresse för att utveckla testutrustningar för elektronikprodukter, inklusive kretskort. Erfarenhet från elektronikutveckling eller -produktion samt kunskaper kring Mentor Graphics utvecklingsmiljö för elektronik samt erfarenhet av National Instruments produktflora och utvecklingsverktyg som till exempel Labwindows, CVI och Teststand är meriterande.

Arbetet innebär många kontaktytor, dels inom företaget, dels mot leverantörer och kunder. Det är därför viktigt att du har god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.