Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Testutvecklare

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
10 August 2022
Apply for this job!

Välkommen att arbeta inom ett spännande teknikområde där Saab tillhör de främsta i världen! Vi behöver förstärkning av Dig som tycker att testutveckling av hårdvara för bland annat Gripen verkar spännande!

Din roll

Som testutvecklare här kommer du främst att arbeta med produktions och underhållslösningar till Gripen men även andra Saab-enheter. Här levereras ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar.

Tillsammans med 12 teammedlemmar på plats i Järfälla kommer du att:

 • Ta fram hårdvarutestlösningar för produktions- och underhållstester.
 • Utveckla kretskorttester och elektronikkonstruktion, ta fram testfixturer och felsöka.
 • Underhålla befintliga testlösningar liksom utveckla JTAG (Boundary Scan)- tester.
 • Ge stöd till utvecklingsavdelningen med kunskap om testvänlig elektronikkonstruktion och layout samt driva frågor kring test.

Din profil

Vi ser att du har en vilja att utvecklas då den ena dagen inte kommer vara den andra lik. Denna dynamiska arbetsmiljö ställer även krav på att du är nyfiken och driven. Teamet präglas av samarbete vilket gör att du som kommer hit bör ha lätt att samarbeta, god planeringsförmåga och driver aktiviteter med resultat och kvalitet. Såklart har du ett brinnande intresse för hårdvara och har med fördel en analytiskt lagd sida.

För att vara lämpad för tjänsten behöver du:

 • Minst 5 års erfarenhet av att arbeta som testutvecklare för hårdvara
 • Kandidat- eller masterutbildning inom elektro, mekatronik eller annan likvärdig inriktning
 • Goda kunskaper inom mätteknik
 • Goda elektronikkunskaper som erhållits genom studier, eget intresse eller arbete
 • Goda kunskaper i engelska språket både i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Arbetat med Boundary Scan-verktyg
 • Kunskaper inom RF (Radiofrekvens)

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelningen Test Equipment, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Vi designar, producerar och supporterar testutrustningar för bland annat underhåll av elektroniken i Gripenplattformen. Avdelningen tillhandahåller även support och service för produkter till andra Saab-enheter. Idag är vi ca 80st anställda men vi behöver bli fler.

Läs mer om oss här . Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.