Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Testutvecklare för mjukvara

Location
Linköping, Sweden
Closing date
14 August 2022
Apply for this job!

Din roll

Vi söker en engagerad testutvecklare som kan lyfta vår förmåga inom mjukvarutest. I rollen är fokusområdet att ta fram och utveckla testfall utifrån given kravställning på mjukvara och produkt, samt genomföra test för respektive produkt. Det finns en stor bredd på våra produkter, alla med sina olika utmaningar. I möjligaste mån är ambitionen att automatisera genomförandet, men där det är mest lämpat så genomförs testerna manuellt.

En stor utmaning i arbetet är att ta fram lämplig testutrustning och testuppställning för att genomföra vissa tester och verifiera viss kravställning. Därav är problemlösning och självledarskap en stor och viktig del i arbetet som testutvecklare hos oss.

Utvecklingsprojekten genomförs under en relativt kort livscykel som vanligtvis varierar mellan ett halvår och upp till ett par år. Detta innebär att du kommer beredas möjlighet att delta i projektgenomföranden från idé och koncept till slutlig leverans till kund.

Du kommer bli del av en verksamhet med spetskompetens inom produktutveckling, produktion och leverans av högteknologisk taktiskt elektronik från vår site i Malmslätt.

Din profil

Vi söker dig som är positiv och engagerad. Du fokuserar på möjligheter och har förmågan att sprida din entusiasm bland dina kollegor och inom ditt team. För att trivas i vår verksamhet behöver du inspireras av och gilla utmaningen att arbeta i en komplex miljö i ständig rörelse, med högteknologiska produkter och flertalet parallella projekt.

För rollen som testutvecklare bör du ha erfarenhet av testutveckling och mjukvaruutveckling. Det är även meriterande att ha arbetat med kravställning inom produktutveckling samt kunskap i testmetodik.

Nödvändiga färdigheter för våra tjänster:

  • Högskole- eller Civilingenjörsexamen inom relevant tekniskt område eller motsvarande
  • God problemlösningsförmåga
  • Positiv, kreativ och alltid inställd på att hitta lösningar inom ditt team för måluppfyllnad
  • Goda kommunikationsfärdigheter i svenska och engelska, både tal och skrift

Meriterande är tidigare arbetslivserfarenhet inom testutveckling. Även ISTQB-certifiering är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Vill du veta mer om våra taktiska lösningar, besök gärna vår hemsida: www.saab.com/ste

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.