Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Trade and Export Finance Advisor

Göteborg, Sweden
Closing date: 25 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi på Trade & Export Finance är en affärsinriktad funktion inom Saab Tresaury. Vi är idag ett team om 4 personer som tillsammans bär ett stort ansvar och utgör ett stöd till Saab runt om i världen och vi har en stor variation mellan snabba och komplexa transaktioner. Saab växer och vi behöver utöka teamet, visöker därav dig som vill vara med på en spännande tillväxtresa tillsammans med oss.

På Saab Trade & Export är våra huvudsakliga produkter bankgarantier, remburser och exportfinansiering. De underliggande avtalen samt handels- och exportfinansieringsprodukterna är ofta komplexa och långsiktiga, vilket kräver ett nära samarbete med de kommersiella projektgrupperna inom Saab. Med varierande arbetsuppgifter och stort egetansvar, kommer du i denna roll att skapa dig en bred kunskap om Saabs olika affärsenheter och organisationen som helhet.

I rollen som Trade and Export Finance Advisor har du följande huvudsakliga ansvarsområden:

 • Ge rådgivning och ansvara för Trade & Export Finance för samtliga Saabs relevanta projekt och enheter.
 • Genomföra upphandling och förhandlingar av garantier, remburser och exportfinansieringsrelaterade produkter.
 • Arbeta tillsammans med banker samt andra intressenter kring relevanta projekt, såsom försäljningsorganisationen, juridik och ekonomistyrning.
 • Hålla utbildningar inom Saab om Trade & Export Finance.
 • Upprätthålla och utveckla Saabs relation med Saabs banker.
 • Arbeta i nära samarbete med Exportkreditnämnden (EKN) och Svenske Exportkredit (SEK)
 • Ta fram och utveckla måndas- och kvartalsenliga Trade Finance rapporter.

Primär placering är i Linköping med kan vid behov diskuteras. I rollen kommer det förekomma flera resor till Saabs olika sajter.

Din profil

Som person förväntar vi oss att du är pålitlig och kommunikativ lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans och hjälpa till när det behövs. Du trivs med att arbeta i en tvärfunktionell miljö och känner dig bekväm med att driva förändring. Vidare är du analytisk och lösningorienterad och räds inte för nya komplexa arbetsuppgifter eller utmaningar. Innovation och nyfikenhet kring nya tekniska lösningar och arbetssätt är något du lockas av.


För att lyckas i rollen ser vi att du har:

 • Relevant arbetslivserfarnhet av Trade och/eller Export Finance, från större industri eller bank.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Erfarenhet av affärsrådgivning och förhandling
 • Erfarenhet av att hantera flera intressenter samt kommunicera och verka i internationell miljö.
 • Relevant erfarenhet från Saab inom t.ex.kommersiellt arbete, Business controll eller inköp värderas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.