Skip to content Go to main navigation Go to language selector
customer-service.jpg

Training Engineer

Malmö, Sweden
Closing date: 29 August 2022

Nu söker vi en Training Engineer till ILS Submarine Management!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll

I rollen som Training Engineer på Saab Kockums får du stora möjligheter att utforma och driva utbildning på ubåtssystem för nästa generations ubåtar.

Utbildning kan delas in i fyra olika kategorier: operatörs-, underhålls-, arbetslednings- och instruktörsutbildning.  Du driver utvecklingen av utbildningsprogrammet och identifiering av utrustning som behövs. Du koordinerar systemingenjörer och underleverantörer vilka också undervisar och representerar sina delar i utbildningsprogrammet. Du kommer även i kontakt med kund, användare och leverantörer vilket ställer krav på din sociala och anpassningsbara förmåga.

Integrated Logistics Support (ILS) ingår i området Specialty Engineering (SE) vilket är ett komplement till Systems Engineering, så det är bra om du har erfarenhet från området och förståelse för de bakomliggande analyser och information vi jobbar med.

Din profil

För att lyckas i rollen bör du vara driven, strukturerad, metodisk och en god lagspelare.

Dina kvalifikationer:

  • Ingenjör – BSc
  • Flerårig erfarenhet från något av områdena: Teknisk Information, Logistics Engineering, Systems Engineering, Development Engineering
  • Utmärkt svenska och engelska i tal och skrift
  • Avancerad nivå inom Microsoft Office, Word och Excel
  • Mervärde om du har militärbakgrund eller utförd värnplikt

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För den här befattningen, som hanterar produkter till försvarsmakten, har Saab krav på säkerhetsklass-inplacering vilket medför krav på svenskt medborgarskap.

Vad du blir en del av

ILS Submarine Management bidrar till att fartygets olika system och komponenter fungerar bra, att de är lätta att underhålla, finns reservdelar, verktyg och dokumentation och sist men inte minst att besättningen får rätt utbildning. Vi är en härlig mix av folk och vår verksamhet finns både i Malmö och Karlskrona.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan, du behövs!

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.