Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
general-2.jpg

Transport Analyst

Göteborg, Sweden
Closing date: 2 March 2024

Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats. 

Vill du bli en del av ett dynamiskt team inom Logistics Engineering & Sustainability? Vi söker nu en engagerad och kunnig medarbetare till rollen Transport Analyst som ska stötta vår verksamhet i hanteringen av transport request-ärenden.

Din roll

Som Transport Analyst kommer du att ingå i Team Logistics Engineering & Sustainability. Vårt team består idag av totalt 8 personer fördelat inom grupperingarna Internal Logistics, Delivery Logistics samt Sustainability. Rollen Transport Analyst återfinns inom gruppen Delivery Logistics.

Du tillhandahåller expertis kring transport request-ärenden och ser till att regelverk och lagar kopplade till export av varor och tjänster efterföljs. Utmaningen i rollen är att säkerställa att företaget lever upp till alla krav och förpliktelser som är applicerbara för de exportärenden vi hanterar. Arbetsuppgifterna består också av följande:

  • Hantering av transport request-ärenden
  • Följa och tillämpa regelverk och lagar för export
  • Säkerställa överensstämmelse med kundkontrakt och gällande lagstiftning
  • Bygga upp förståelse för verksamheten och vara kommunikativ gentemot olika intressenter.

Här jobbar du i en dynamisk arbetsmiljö inom ett samhällsviktigt företag, med möjlighet att utvecklas och växa i din roll.

Din profil

Då arbete kräver god kännedom om regelverk och lagar för export, söker vi dig som har relevant utbildning och erfarenhet inom transport- och exportområdet. Du kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska.

Du kommer att arbeta i ett team av engagerade och kompetenta kollegor. För att lyckas i rollen ser vi också att du är en kommunikativ och serviceinriktad person. Du har förmåga att arbeta självständigt och i team, och intresse för att förstå verksamheten vari transporterna sker.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Våra värderingar kan du läsa om här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team på Saab!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.