Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
general-2.jpg

Transport Analyst

Göteborg, Sweden
Closing date: 29 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Vi söker nu en engagerad och kunnig medarbetare till rollen Transport Analyst som ska stötta vår verksamhet i hanteringen av transport request-ärenden. Välkommen att bli en del av ett dynamiskt team inom Logistics Engineering & Sustainability!

Din roll

Som Transport Analyst kommer du att ingå i Team Logistics Engineering & Sustainability. Vårt team består idag av totalt 8 personer fördelat inom grupperingarna Internal Logistics, Delivery Logistics samt Sustainability. Rollen Transport Analyst återfinns inom gruppen Delivery Logistics.

Du tillhandahåller expertis kring transport request-ärenden och ser till att regelverk och lagar kopplade till export av varor och tjänster efterföljs. Utmaningen i rollen är att säkerställa att företaget lever upp till alla krav och förpliktelser som är applicerbara för de exportärenden vi hanterar. Arbetsuppgifterna består också av följande:

  • Hantering av transport request-ärenden
  • Följa och tillämpa regelverk och lagar för export
  • Säkerställa överensstämmelse med kundkontrakt och gällande lagstiftning
  • Bygga upp förståelse för verksamheten och vara kommunikativ gentemot olika intressenter.

Här jobbar du i en dynamisk arbetsmiljö inom ett samhällsviktigt företag, med möjlighet att utvecklas och växa i din roll.

Din profil

Då arbete kräver god kännedom om regelverk och lagar för export, söker vi dig som har relevant utbildning och erfarenhet inom transport- och exportområdet. Du kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska.

Du kommer att arbeta i ett team av engagerade och kompetenta kollegor. För att lyckas i rollen ser vi också att du är en kommunikativ och serviceinriktad person. Du har förmåga att arbeta självständigt och i team, och intresse för att förstå verksamheten vari transporterna sker.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Våra värderingar kan du läsa om här