Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Transportation Analyst Dangerous Goods

Location
Arboga, Sweden
Closing date
12 August 2022
Apply for this job!

På Saab Aeronautics blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Din roll som Transportation analyst dangerous goods kommer att bidra till att tillse att viktiga sändningar av materiel sker på ett korrekt och säkert sätt enligt lagstiftningen.

Din framtida utmaning

Huvuduppgifterna är:

 • Kontrollera att utgående farligt gods skeppas enligt gällande regelverk
 • Instruera pack-personal om regler för farligt gods
 • Skriva godsdeklarationer
 • Submitting av export kontrollerat gods

Din profil

Vi söker dig med intresse av transport av farligt gods. Utbildning och erfarenhet av arbete med farligt gods är meriterande. Beroende på profil kan även arbetsuppgifter inom spedition och exportkontroll förekomma.


På det personliga planet är det viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och gott omdöme bör vara ledord för dig i alla sammanhang. Du har stor samarbetsförmåga, lätt för att engagera och kommunicera i både tal och skrift på svenska och engelska.

Som transportation analyst dangerous goods behöver du också vara strukturerad och ha förmågan att ge relevant stöd till verksamheten.

Kort sammanfattning av vad vi letar efter:

 • God kunskap om transport av Farligt gods
 • God kunskap i Microsoft Office
 • God kunskap i arbete med IFS Applications
 • God kommunikatitiv kunskap både skriftligt och muntligt i både svenska och engelska
 • God samarbetsförmåga
 • God förmåga att planera och organisera det egna arbetet
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du bli en del av

Som transportation analyst dangerous goods ingår du i ett team bestående av nio medarbetare som jobbar inom miljö och farligt gods. I rollen som transportation analyst dangerous goods arbetar du med att säkerställa laguppfyllnad inför transport av farligt gods. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att ta fram packinstruktioner för farligt gods, skriva godsdeklarationer samt stötta verksamheten vid klassning av farligt gods. Vidare kan det bli aktuellt med att stötta inom andra områden som exportkontroll och spedition.

Det finns även en möjlighet att få utökade åtaganden inom farligt gods och att jobba med mer strategiska arbetsuppgifter som att ta fram rutiner och instruktioner samt vara kontaktperson inom affärsområdet för farligt godsfrågor.
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar