Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Ubåtsdesigner i Karlskrona

Karlskrona, Sweden
Closing date: 15 January 2023

Är du en ingenjör som söker nya utmaningar och vill arbeta i ett härligt team på Saab Kockums i Karlskrona? Vi söker både dig som är i början av din karriär och dig med längre erfarenhet!

Din roll

Arbetet som mekanikkonstruktör hos oss innebär att konstruera och integrera all den utrustning som behövs inom nybyggnation och modernisering av våra ubåtar. Hos oss på Auxiliary arbetar vi med produktgrupperna tavlor och aggregat som vi integrerar i fartyget för att passa in i omkringliggande arrangemang.

Vi söker dig som tycker teknik är intressant och att det är roligt att lösa tekniska problem. Du vill arbeta med spännande produkter och utmanande uppdrag tillsammans med andra kompetensområden. Eftersom vi arbetar med många gränsområden arbetar vi tvärfunktionellt vilket innebär samarbete inom vårt team, men också med andra delar av organisationen. Kontoret är granne med varvet och att vi arbetar tillsammans är en viktig del för att lyckas med våra åtaganden. Du behöver därför kunna springa in till produktionspersonalen, samtidigt som du finner CAD och konstruktion både roligt och intressant.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad ingenjör, alternativt om du har längre erfarenhet inom relevant område. Du har erfarenhet av CAD-verktyg, exempelvis Creo, Solidworks, Inventor eller liknande. Det är av vikt att du är social och kan bygga upp ditt kontaktnät. Andra egenskaper som vi tycker är viktiga är att du är nyfiken och positiv.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Linnéa Nilsson, Recruitment Coordinator:  linnea.nilsson3@saabgroup.com

Vi rekryterar löpande, så sök redan idag!

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.