Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Ubåtsdesigner

Malmö, Sweden
Closing date: 28 August 2022

Är du konstruktör och vill arbeta med trevliga och kompetenta kollegor? Uppskattar du ett arbetsklimat som uppmuntrar till lärande och som erbjuder både självständighet och stöttande samarbete? Sektionen ska expandera med en handfull konstruktörer och du kanske är vår nya schyssta kollega?

Din roll

Vår sektion arbetar med installationer av utrustning, rör och kablage i ubåtar. Mycket arbete görs i 3D-CAD och för att säkerställa kravuppfyllnad på installationerna och produkten krävs mycket samarbete med kollegor med kompetens inom bland annat materialteknik, svetsning, hydraulik, brandskydd, elkraft, hydrostatik med mera. Genom åren kommer du kunna följa med produkterna i hela deras livscykel, från de första rätblocken i 3D-CAD till dess att utrustningen om trettio år ska demonteras och renoveras vid en livstidsförlängning.

Din profil

Vi söker ödmjuka och nyfikna ingenjörer som verkligen gillar konstruktionsarbete och CAD-verktyg, men inte drar sig för att stå ute på verkstadsgolvet och diskutera förbättringar med plåtslagare eller montörer. Du är mån om att leverera i tid och med god kvalitet, och kanske du också tycker att administration i databaser är en uppfriskande omväxling i vardagen. Du gillar att sätta saker i sitt sammanhang samt att se till helheten för att kunna göra välavvägda kompromisser. Då vi har flera positioner att fylla så kan du både vara i början av din karriär som mitt uppe i den såväl som i slutet.

Vi ser gärna att du

  • Tar initiativ och ansvar för ditt arbete, dina leveranser och din utveckling.

  • Är ödmjuk och gillar att samarbeta med kollegor med olika kompetenser

  • Delar med dig av din kunskap och är nyfiken att lära av kollegor.

  • Engagerar dig i förbättringsarbete och utveckling av sektionen.

  • Har en ingenjörsutbildning inom maskinteknik eller annat relevant område.

Här ges du och kollegorna ansvar, förtroende och stöd för att genom åren utveckla er tekniska kompetens genom arbete inom olika projekt och i olika roller. Inom sektionen värdesätter vi våra olikheter och skapar en trygg miljö där vi kan vara oss själva, hobbykeramiker, pianovirtuos, fotbollstränare eller ultralöpare. Gemensamt har vi tekniken och konstruktionsarbetet där vi tillsammans har en både bred och djup kompetens inom flera teknikområden.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.