Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ubåtsdesigner

Karlskrona, Sweden
Closing date: 26 April 2023

Vårt team på Outfitting behöver förstärkas med fler medarbetare för att möta våra nutida och framtida mål. Vi söker dig som vill arbeta med en unik produkt i ett härligt team med trevliga kollegor samtidigt som du bidrar till ett säkrare samhälle!

Din roll

Området Outfitting på Saab Kockums arbetar med att fylla ubåtsskrovet med innehåll. Vi integrerar all möjlig utrustning som t.ex. tvättmaskinen, men även underhållningssystemets högtalare i mässen. Det är mycket utrustning om ska få plats på en liten yta, vilket kan liknas vid ett jätte-tetris. Vi har också som uppgift att se till så boendemiljön är utformad på ett sätt som är trivsam, säker och funktionell för besättningen.

En ubåt är en spännande och komplex produkt och det är vi på Saab Kockums som tar fram och utvecklar majoriteten av komponenterna. Vi är de enda i Sverige som har denna typ av verksamhet, så vill man arbeta med något unikt – är detta rätt plats!

På Saab Kockums är utvecklingsmöjligheterna för dig som konstruktör många. Kanske vill du fördjupa dig inom något specifikt t.ex. rördragning, stålinstallationer eller svets alternativt trivs du bättre med att arbeta övergripande med produktutveckling.

Din profil

Vi söker dig som tycker det är roligt att lösa tekniska problem, vill arbeta med utmanande uppdrag och känner att samarbete med andra kompetensområden och människor är stimulerande.

Du har en ingenjörsutbildning eller motsvarande och erfarenhet av CAD-verktyg såsom Creo, Solid Works eller Inventor. Då vi arbetar tvärfunktionellt är det mycket kontakt med andra medarbetare i hela organisationen, så det är viktigt att du har en social ådra och kan bygga upp ditt kontaktnät. Vi tycker även det är av vikt att du är snäll, glad, positiv och nyfiken.

Vi värdesätter våra olikheter och tror att en blandning av personligheter, ålder, kön och erfarenhet är bäst! Här är en trygg miljö där vi kan vara oss själva – handbollsspelare, hemmabyggare, dykare eller datorspelsfantast. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Linnéa Nilsson, Rekryteringskoordinator: linnea.nilsson3@saabgroup.com

Vi rekryterar löpande, så sök redan idag!

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.