Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ubåtskonstruktör - Innovativa uppdrag väntar!

Karlskrona, Sweden
Closing date: 25 March 2024

Dyk ner i en spännande karriär som ubåtskonstruktör hos Saab. Området Outfitting fortsätter att växa för att möta framtida mål och söker nu fler konstruktörer inom marin- och maskinteknik. Brinner du för innovativ teknik och vill vara en del av ett framstående team? Sök och ta möjligheten att göra skillnad på riktigt!

Din roll

Som ubåtskonstruktör kommer du att spela en central roll i utvecklingen av våra ubåtar. Dina uppgifter består av att konstruera och integrera system och utrustningar i våra ubåtar. Tillsammans med ett kompetent team samarbetar du tvärfunktionellt med flera delar av vår organisation för att ta fram enkla lösningar på komplexa problem med utmanande kravställningar.

Din profil

Med en övertygelse om att styrkan ligger i en mångfald kompetenser och förmågor, välkomnar vi varierande tekniska utbildningsbakgrunder och arbetslivserfarenheter. Du besitter god förståelse för mekanikkonstruktion, materialegenskaper och en god förmåga att tänka kreativt vad gäller att hitta lösningar på tekniska utmaningar. Det är en ytterligare merit om du har erfarenhet av och intresse för kablering samt el-mek.

Vi tror att du är genuint intresserad av teknik och har en god förmåga att arbeta självständigt. Vi tror också att du gillar att samarbeta och dela med dig av kunskap samt att du snabbt tar till dig ny kunskap som omsätts i praktiken. Framförallt är en god kommunikationsförmåga viktigt för oss.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Outfitting är en enhet med mycket bred kompetens inom mekanikkonstruktion och med en inkluderande och utvecklande arbetsmiljö. Vi arbetar i såväl moderniserings- som nybyggnadsprojekt och är delaktiga från offert till leverans.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Saab är stolt karriärföretag 2024 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.