Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Underhållsberedare

Linköping, Sweden
Closing date: 12 October 2023

Vi söker en underhållsberedare som vill bli en del av vårt team, där du får möjlighet att arbeta med såväl nuvarande som framtida flygfarkoster. Vi är en mindre grupp som arbetar med underhållsberedning inom området Structural Design på Gripen, och nu behöver vi fler härliga kollegor som vill utvecklas tillsammans med oss.

Din framtida utmaning!

Som underhållsberedare ges du möjligheten att jobba brett inom flera olika områden, med avseende på ILS (Integrated Logistics Support), underhållsfrågor och underhållsberedning. Du har även många andra kontaktytor inom Saab, såsom konstruktion, produktion, kunder och leverantörer, som du arbetar tätt med.

Du kommer vara en aktivt bidragande del i arbetet för att säkerställa att vår produkt fungerar hos slutkund, och i att ta fram kompletta underhållsinstruktioner baserat på gällande konstruktionsunderlag. Du kommer även stötta eftermarknad vid underhållsfrågor från tidiga konceptstudier till färdiga underlag.

Som underhållsberedare innebär arbetsuppgifterna bland annat att:

  • Skapa instruktioner i både 3D och 2D.
  • Bygga underhållsstrukturer.
  • Utreda påverkan på underhållssystemet vid ändringar av ex. konstruktion eller kravbild.
  • Analysera och identifiera verktygsbehov för underhållsåtgärder.
  • Utvärdera (tekniska) fel avseende behov av kompletterande utredning/åtgärd.

När du blivit varm i kläderna finns det även utrymme för att ta sig an ytterligare ansvarsområden såsom följande:

  • Analysera och definiera behovet av förebyggande underhållsåtgärder.
  • Att tidigt vara med i utvecklingsfasen för att bedöma underhållspåverkan och behov
  • Delta i granskningar och granska analyser och teknisk underhållsdokumentation.
  • Göra bedömningar av arbetsmängd vid nya uppdrag.

I vårt team arbetar vi första hand med ordinarie PDM-system TeamCenter och underhållsberedningssystem för Gripen, Delmia, Aras och ILS-db. För designunderlag används konstruktionsverktyget CATIA V5.

Din profil!

Vi söker dig som har en eftergymnasial teknisk utbildning, och/eller har tidigare arbetat som tekniker eller beredare. Meriterande om det varit riktat mot underhåll, flygteknik eller mekanik.

Vi ser gärna att du har ett stort tekniskt intresse, då det är det som i slutändan kommer avgöra din framgång i rollen som underhållsberedare.

Som person förstår du värdet av att samarbeta, samtidigt som du är strukturerad och noggrann. Du har förmågan att kunna se till både helheten och detaljerna i arbetet.

Goda kunskaper i engelska och god datavana är ett krav för denna tjänst. Du kommer att erbjudas god introduktion med anpassade kurser och stöttning baserat på din bakgrund.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av!

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.