Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Underhållschef Produktion Malmslätt

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

I din roll som underhållschef på vår enhet i Malmslätt agerar du utifrån perspektivet att uppnå en lärande organisation med engagerade medarbetare som bidrar till positiv utveckling genom att de förstår företagets utmaningar, affärsidé och övergripande målsättningar. Vår produktionsenhet i Malmslätt tar stora tekniska kliv inom automation, och vi vill att du är med på resan.

Fokus i rollen är att driva utveckling inom den egna avdelningen samt att eftersträva rätt kvalitet till rätt kostnad vilket innebär att ständigt vara proaktiv gällande förbättringar. Vi ser att du strävar efter att medverka aktivt till att uppfylla kundens förväntningar med bibehållen eller lägre kalkylerad tillverkningskostnad.

Arbetsområden kommer mer detaljerat b.la att involvera:

 • Personalledning-utveckling och rekrytering inom verksamhetsområdet

 • Detaljplanering av underhållsarbete

 • Kapacitetsberäkningar och resursfördelning

 • Optimering av kvalitet, metoder, material och personal

 • Att medverka vid framtagandet av arbetsinstruktioner

 • Introduktion och utbildning av underställd personal

 • Arbetsmiljöansvar

 • Att stödja närmaste högre chef i budgetarbete

Det är viktigt att du som sektionschef skapar dig kännedom om verksamhetssystemet, lagar, regler och arbetsrutiner.

Produktionens huvudsakliga ansvar är att producera varor och tjänster inom angivna områden så att:

 • Kvalitet, leveranstid och kostnader överensstämmer med uppställda mål

 • Det alltid strävas efter att ständigt förbättra våra processer och flöden

 • Produktionen bedrivs på ett arbetsmiljö säkert sätt och att företagets miljöpolicy efterlevs

 • Kapitalbindningen optimeras inom området

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet utav ledarskap samt är tekniskt intresserad. Har du tidigare varit linjechef är detta meriterande. Det viktigaste är att du har förmågan att hantera målstyrning och uppföljning samt kan tillgodogöra dig och förmedla information.

Vi värdesätter initiativrikedom och drivkraft i dig som person. Du har mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera internt såväl som externt. Vi ser även du är kvalitetsmedveten samt serviceinriktad.

Utöver ovanstående har du:

 • Förmåga att kommunicera på engelska, muntligt och skriftligt

 • God kännedom om de lagar och regler som styr arbetsmiljö och arbetarskydd

 • Datavana på en god nivå

Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!