Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Underhållsingenjör Avioniksystem Gripen CD

Linköping, Sweden
Closing date: 1 September 2022

Vi söker nu en person som kan utveckla Gripens underhållssystem till nya nivåer. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din framtida utmaning

Som underhållsingenjör för avioniksystem på avdelningen Aircraft Systems Design and Development kommer att du att jobba brett och självständigt med många olika teknikområden inom flygplanet Gripens hela livscykel.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att  

  • Analysera och definiera behovet av förebyggande och avhjälpande underhållsåtgärder
  • Analysera och hantera anmärkningar från förband
  • Säkra att ändringar och nya konstruktionslösningar bereds i våra underhållssystem, inklusive bygga underhållsstrukturer
  • Kalkylera och följa upp underhållsverksamhet
  • Verka som sammanhållande för ILS inom avioniksystem

Din profil

Du har en relevant ingenjörsbakgrund och/eller erfarenhet från flygunderhåll, som flygingenjör, flygtekniker alternativt annan erfarenhet av underhållsberedning.

Som person förstår du värdet av att samarbeta, samtidigt som du är strukturerad och noggrann. Du kan se både helheten och detaljerna i arbetet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Avdelning Aircraft System Design and Development finns i Linköping och Järfälla och har cirka 200 medarbetare. Du kommer att tillhöra ett av våra områden men verka brett över hela avdelningen och dess olika teknikområden inom avionik. Din placeringsort kommer att vara Linköping.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Vi är en del av Saab Aeronautics som du kan läsa mer om på vår externa hemsida.