Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Underhållsplansansvarig för Gripen C/D

Linköping, Sweden
Closing date: 5 June 2023

Är du flyg- och underhållskunnig, strukturerad, intresserad av teknik och användbarhet, och trivs med att jobba självständigt men i nära samarbete med andra? Har du förmågan att uttrycka dig tydligt och pedagogiskt? Tveka då inte att söka till rollen som underhållsplansingenjör för Gripen C/D redan idag!

Din framtida utmaning

Vi söker en driven, analytisk och underhållskunnig person som i nära samarbete med kollegor kan producera underhållsplanen för Gripen C/D.

Underhållsplanen utgör kärnan i Gripens underhållssystem och är basen för planering och utförande av flygplansunderhåll. Tack vare en innehållsrik och tydligt strukturerad underhållsplan får Gripens operatörer världen runt den mest effektiva användningen av flygplanen ur taktisk, teknisk och ekonomisk synvinkel.

Underhållsplanerna produceras utgående från ett antal tekniska underlag och i nära samverkan med tekniskt ansvariga inom designorganisationen. God samverkan med operatören utgör en viktig del i arbetet, då det är av högsta vikt att underhållsplanen är tillämpbar på ett sätt som stöttar luftvärdigheten, men också medger ett optimalt utnyttjande av flygplansflottan för att säkra driftsäkerhet och tillgänglighet.

Den du är idag

Produktionen av underhållsplanen kräver att du har goda kunskaper om flygplanets funktioner och om hur effektivt underhåll bedrivs. Specialistkunskaper kommer du att få på Saab, men vi ser mycket gärna att du har goda förkunskaper inom flyg och ILS (Integrated Logistics Support). Det är en stark merit om du har examen som civilingenjör eller högskoleingenjör inom det flygtekniska området, eller har uppnått motsvarande arbetslivserfarenheter inom området.

Du är noggrann och analytiskt lagd, och uttrycker dig väl på svenska och engelska. Du trivs i en roll där du får ta ett stort ansvar och driva dina arbetsuppgifter framåt, ta initiativ och etablera goda kontakter med kollegor.

Erfarenhet av följande verktyg och specifikationer är meriterande:

  • Fenix eller annat Fleet Management System
  • S1000D
  • Teamcenter eller liknande Product Lifecycle Management-system
  • Xml-baserade verktyg för att producera teknikinformation
  • EMAR

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär

Avdelning Support Solution Design består av ca 100 medarbetare. Vi producerar teknikinformation, underhållsberedning och supportlösningar till både Saab-produkter och andra leverantörers produkter.

Support Solution Design har ett strukturerat arbetssätt för strategiska initiativ och ständiga förbättringar, och vi arbetar löpande med successionsplanering, kompetenstrappor och personalens utveckling. Det ger goda möjligheter att forma sin arbetsvardag och att vartefter anta nya utmaningar.

Låter det intressant? Tveka inte att söka redan idag. Vi ser fram emot din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.