Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Underhållstekniker Flygplatssystem

Location
Arboga, Sweden
Closing date
8 December 2020
Apply for this job!

Vi söker nu en serviceinriktad tekniker med goda kunskaper inom elektronik.

Din roll

Vi söker nu till vår enhet i Arboga en tekniker som vill arbeta med flygsäkerhet för system som finns på flygplatser. Vi har inom sektionen ett certifikat ifrån EASA att utföra flygtrafiktjänst, vilket tillsammans med hela sektionens arbete ständigt skall säkerställa att vi minimerar risken för  flygsäkerhetspåverkan. Tjänsten innefattar att, när du är mogen, driva praktiskt underhåll på många av Sveriges flygplatser där vi bedriver underhåll och utföra tillsyner och felsökningar. För att få utföra tjänsten behöver man vara certifierad och godkänd (ATSEP). Denna certifiering ingår som en del i den interna utbildningen som ingår i tjänsten.

Vi är en kundfokuserad, öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna, en förutsättning för vår utveckling framåt. Denna specifika tjänst innebär både uppföljning ute hos våra kunder/flygplatserna samt arbete med driftsprocesser och säkerhetsuppföljning hemma i Arboga.
Du kommer medverka i förbättringsarbete och händelseuppföljning kring våra åtaganden.
Dessutom ingår även att medverka vid våra andra uppdrag inom sektionen med projekt, teknik och kvalitetsdokumentation.

Som flygplatstekniker ingår att ansvara för att underhåll planeras och utförs samt vara en del i det team som levererar helheten till våra kunder. Samverkan med både externa kunder och Saab interna aktörer är en del av vardagen.

Hela vårt arbete genomsyras av att vi har ett gott kundbemötande med flygsäkerhet i fokus och det betyder för oss att du som individ är både ansvarstagande och har en god social förmåga.

Din Profil

Tjänsten innebär en hel del mätteknik och att följa upp och säkerställa tekniska system.
Eftersom underhålsteknikern ofta har direkt kontakt med kund och kontakter inom Saab, söker vi dig som har god samarbetsförmåga och är kommunikativ.

I samand med arbete inom flygsäkerhetsystem är det viktigt kunna utföra riskbedömningar, så vi söker dig som har god analystisk förmåga och kan föra fram strukturerade bedömningar.

Tjänsten innebär cirka ca 2 veckors resdagar per månad.
 

Krav för tjänsten

·         Grundkunskap i elektronik

·         Förmåga att läsa och föstå teknisk dokumentation

·         Goda kunskaper i engelska och svenska såväl muntligt som skriftlig

·         Körkort kategori B
 

Meriterande

·         Erfarenhet av flygplatssystem
 

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsterna kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Support & Services en affärsenhet i Saab-gruppen som har 1800 medarbetare i ett flertal länder och sysslar primärt med integrerade service lösningar för luft, land, marina och civila säkerhetsaffärer. Affärsenheten omsätter 6 miljard kronor.

Inom sektionen Airport Technology erbjuder vi produkter, konsult-, teknik- och underhållstjänster inom radio-, tele- och datakommunikation riktade mot flygplatser. Vi är 10 kvalificerade medarbetare som har den breda och djupa kompetens som krävs för att skapa flygsäkerhetshöjande lösningar.

Inom flygplatsområdet erbjuder vi en lång rad tekniska tjänster, allt från design av kontrolltorn till installation, drift, underhåll och flygmätning av navigations-hjälpmedel.

För mer fakta, besök vår hemsida, www.saabgroup.com