Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Underhållstekniker till Saab

Linköping, Sweden
Closing date: 27 October 2022

Har du intresse för teknik och motiveras av problemlösning? Har du även erfarenhet av felsökning, underhåll och reparation av produktionsutrustning är du precis den vi söker! Vi söker nu underhållstekniker som vill anta nya utmaningar och som tänker långsiktigt med en anställning på underhållsavdelningen på Saab i Linköping.

Din framtida utmaning

Rollen som underhållstekniker innebär att du tillsammans med andra i ditt team arbetar med Saabs produktionsutrustningar. Arbetsuppgifterna innebär att aktivt arbeta mot verksamhetens uppsatta mål genom förebyggande och avhjälpande underhåll rent praktiskt samt förbättringsarbeten och analys av uppkomna problem.


Som underhållstekniker kommer du bl.a. att ha följande ansvarsområden:

  • Felsöka, utreda och eliminera störningar och avvikelser på produktionsutrustningarna.
  • Stötta och instruera maskinoperatörer i maskinunderhåll.
  • Medverka i investeringsprojekt.

Du kommer kontinuerligt utbildas för att ständigt öka din kompetensnivå, resor till andra länder kan förekomma. Arbetstiderna är dagtid, där arbetsberedskap ingår.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare, såsom förebyggande och avhjälpande underhåll av produktionsutrustningar. Även kunskap om verktygsmaskiners uppbyggnad, komponenters funktioner samt styrning av dessa är en fördel i rollen. Vi värdesätter både din tekniska och sociala kompetens samt din samarbetsförmåga och nyfikenhet för teknik. På Saab värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt, då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du;

  • Har tidigare erfarenhet inom el, automation och styrsystem såsom Siemens, Heidenhain, Fanuc, Mitsubishi eller liknande.
  • Det är meriterande om du arbetat med att serva CNC-styrda maskiner, hydraulik och/eller mekanik.
  • Erfarenhet och kännedom om motorstyrning, både servodrifter och frekvensomformare och/eller temperaturreglering av ugnar och autoklaver.
  • För att lyckas i rollen krävs att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt har god datorvana.
     

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Underhållsavdelningen ansvarar för att säkerställa en hög teknisk tillgänglighet och kvalité på våra produktionsutrustningar. Avdelningen består idag av ca 30 medarbetare där underhållstekniker, underhållsingenjörer, inköpare och förrådsansvariga ingår.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Läs mer om oss här

Urval kommer påbörjas efter semestern vecka 33. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.