Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Uppdragsledare- standardisering

Location
Linköping, Sweden
Closing date
14 August 2021
Apply for this job!

Brinner du för att driva, leda och koordinera tekniska uppdrag?

Har du dessutom ett intresse för materialteknik? Sök då tjänsten som Uppdragsledare hos oss redan idag!

Din roll

Vi söker dig som har erfarenhet av materialtekniskt arbete och/eller av att driva standardiserings- och utvecklingsarbete. Du kommer som Uppdragsledare inom standardisering vara ansvarig för att leda standardiseringsarbete inom Material och Processteknik samt arbeta med kontinuerlig utveckling samt effektivisering av området inom avdelningen.

Arbetet innebär koordinering samt ledning av arbetet som utförs inom material och process-standarder. Du kommer vara involverad från identifiering av behov av standardisering eller uppdatering via utredning till färdig standardisering. Ditt ansvar blir att i samarbete med sektionens övriga uppdragsledare prioritera, resurssätta och tillse att arbetet följer given process, enligt tidplan samt sker på ett resurseffektivt sätt.

Uppdragsledningen kombineras med tekniskt arbete inom något av våra kompetensområden där du är involverad i utredningar och kvalificeringar av material och processer vilket i sin tur inte sällan leder till standardisering. Du bör därför ha teknisk kompetens inom något av följande materialområden: metalliska material, ytteknik eller polymera material.  

Din profil

Du bör gilla ett varierat arbete där det krävs att du är drivande, självgående, analytisk, strukturerad och ansvarstagande. Vidare bör du vara kommunikativ med god förmåga att kunna uttrycka dig verbalt och i skrift. Du förmedlar gärna dina kunskaper inom området på ett pedagogiskt sätt till dina medarbetare och har goda ledaregenskaper.

Vi ser gärna att du har:

  • Erfarenhet av materialtekniskt arbete och/eller av att driva standardiserings- och utvecklingsarbete

  • Teknisk kompetens inom: metalliska material, ytteknik eller polymera material. 

  • Akademisk examen inom kemi, kemisk/teknisk biologi, materialteknik, maskinteknik eller motsvarande

  • Talar och skriver obehindrat på svenska samt engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du kommer tillhöra sektionen Material och Processteknik som är en del under General Engineering. Inom sektionen arbetar vi företagsövergripande som kompetenscentrum inom metalliska och ometalliska material, tillverkningsprocesser, standarder och kvalificeringar.

Du blir en del av ett aktivt team, som idagsläget betår av 25 medarbetare, och som arbetar brett inom sina teknikområden. Du kommer få en möjlighet att arbeta med många olika frågeställningar under våra produkters livscykel.

Arbetet sker i gränssnittet mellan produktion, konstruktion, kvalitet och inköp samt med externa kontakter utanför Saab.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag: 2021-08-15


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.