Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Uppdragsledare Flygteknik och Vapen

Linköping, Sweden
Closing date: 31 August 2022

Vill du jobba med att förbättra Sveriges försvarsförmåga? Just nu pågår utveckling av Gripen på bred front och vi behöver fler drivna ledare!

Din roll

Du kommer leda arbetet av funktionsutveckling för en eller flera av de funktioner avdelningen ansvarar för. Tillsammans med andra ledare kommer du vara en del i det team som planerar, prioriterar och skapar förutsättningar för våra ingenjörer att göra bästa möjliga jobb. Rollen kan i viss mån anpassas efter erfarenhet och intresse.

Det dagliga arbetet innebär att skapa förutsättningar för att leda engagerade och kompetenta medarbetare. Undanröja hinder kommer att bli din vardag.

Uppdraget kan vara drivning av större, längre och komplexa projekt eller mindre projekt mer inriktade mot koncept och förstudier.

Den du är idag

Vi söker dig som är engagerad, kommunikativ, strukturerad och som vill fortsätta utvecklas som ledare. Arbetet bedrivs i team med engagerade, stödjande och kompetenta medarbetare som snabbt tar dig med i gemenskapen och in i teknikområdet.

Som ledare är du lyhörd för teamet och kundernas behov, närvarande & tydlig.

Rollen involverar många olika kontaktytor och du behöver kunna hantera flertalet intressenter. Därför är god kommunikation och förmåga att samarbeta viktig. Kontaktytorna och intressenterna består av allt ifrån ingenjörer, ledare, kunder, underleverantörer och slutanvändare till så väl andra linjeinstanser och teknikområden.

Då arbetet är väldigt varierande krävs förmågan att planera sin egen arbetstid väl, vara flexibel när förutsättningar förändras och förmåga att främja gott arbetsklimat. Visst tekniskt intresse och förståelse är en fördel. Drivet och viljan att göra skillnad värderas högt!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripen och Special Mission flygplan.

Avdelningen Flygteknik och Vapen utvecklar funktioner och förmågor inom teknikområdena flyg- och systemteknisk vapenintegration, styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och flygprestanda, primärdata och navigering för bemannade och obemannade flygande produkter. Avdelningen behöver växa ca 10% under året  från ca de 190 som arbetar där idag.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engleska. Bifoga både CV och personligt brev i din ansökan.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.