Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Uppdragsledare/Systemingenjör

Location
Linköping, Sweden
Closing date
28 June 2022
Apply for this job!

Har du koll på snacket i Cockpit? Hur bygger man taktiska datanätverk med flygande och markbaserade plattformar? Här får du vara med och skapa några av världens häftigaste kommunikationsfunktioner. Som systemingenjör på Saab befinner du dig mellan mjukvara och maskinvara och tillsammans med ditt team gör ni flygplan taktiskt användbara.

Din framtida utmaning

Hur kommunicerar flygplanen med varandra och hur bygger man en taktisk förmåga med dessa nätverk för tal- och datakommunikation?

Det hoppas vi att du vill vara med och svara på, i rollen som uppdragsledare/systemingenjör är det precis dessa kommunikationsfunktioner ni utvecklar. Som uppdragsledare/systemingenjör kommer du att arbeta i hela produktkedjan med att leda och vara med och utveckla flygsäkerhetskritiska och taktiska funktioner för Gripen.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

  • Projektledning
  • Konceptutveckling      
  • Kravinsamling och systemdesign  
  • Inköp av utrustning       
  • Implementering, analys och felsökning flygsimulatorer och flygtest
  • Support och verifiering

Den du är idag

Den här rollen som uppdragsledare/systemingenjör passar dig som har:

  • Erfarenhet projektledning,  systemering och integration av system som inkluderar hårdvara och mjukvara.
  • Relevant utbildningsbakgrund, exempelvis inom teknisk fysik eller datateknik
  • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift


Eftersom ni i teamet har samarbete med närliggande projekt är det viktigt att du vågar ta för dig och ställa frågor samt trivs i en social miljö med gemensamma mål. Det är viktigt att du har ett systematiskt arbetssätt och en noggrannhet när du tar dig an arbetsuppgifter då du är med och utvecklar säkerhetskritiska system.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen består av totalt 20 personer som är indelade i mindre team. Som uppdragsledare  får du stort eget ansvar och blir en uppskattad och värdefull resurs i teamet där alla är måna om att hjälpas åt. För dig som vill finns dessutom möjlighet till utlandsresor i framtiden.

Området "BU Gripen E/F Data Links & Communications" arbetar med utveckling och integration av dagens och framtidens kommunikationslösningar till bl.a. Gripen. Det innebär ansvar för såväl tal- som datakommunikation med andra flygplan och ledningssystem, och vi löser det genom en kombination av apparatupphandling/integration och framtagning av egen mjukvara. Vi arbetar i mindre multifunktionella team som täcker hela kedjan i utvecklingen av ett delsystem, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, upphandling av hårdvara och mjukvaruimplementation, till verifiering i flygsimulatorer och stöd vid flygprov

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart.

Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!