Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Uppdragsledare/Teamledare Geodata

Linköping, Sweden
Closing date: 16 October 2023

Din framtida utmaning

Ta chansen att leda det sammansvetsade gänget inom delprojektet Digital Map Generating System (DMGS) / Geodata inom Gripen i rollen som uppdragsledare/projektledare.

Geodata är en viktig del inom de flesta av Saabs produkter och tjänster inom flyg, försvar och säkerhet. 

Du kommer att få lära dig om hur vårt data och system kravställs, utvecklas, testas och distribueras; både i form av geografiska data till flygplan, till 3D-omvärldar för Gripens simulatorer samt till andra intressanta stakeholders.

För att komma in i arbetet på ett bra sätt kommer du att ha mycket kontakt med din närmsta chef, teknisk ansvarig samt din Scrum Master (som sköter den dagliga styrningen).

Du erbjuds möjligheten att genomföra både interna och externa utbildningar.

Din profil

Vi vill nu förstärka vårt delprojekt Digital Map Generating System, Geodata inom Gripen med en driven uppdragsledare/projektledare. Geodataprojektet ansvarar för hela geodataförsörjningskedjan inom Gripen och utvecklar såväl GIS-verktyg som metoder för försörjning av geografiska data.

Teamet är välfungerande med en hög kvalitets- och leveransförmåga. Teamet på ca. 11 personer består idag av en uppdragsledare, en Scrum Master, mjukvarutvecklare, geodataproducenter samt teknisk ledning med GIS-kunskap.

I rollen ingår ansvar för tid, teknik och ekonomi där du får stöttning av närmsta chef, din Scrum Master, controller samt tekniskt ansvarig. Uppgiften innefattar t.ex. att äga sin utvecklingsplan, skapa en bra kontakt med intressenter och bidra till ett positivt arbetsklimat.

Som uppdragsledare får du även möjlighet att delta i ett nätverk med andra personer i liknande befattning för att dela best practice och bolla idéer.

Vi söker dig som är en utåtriktad, engagerad, kommunikativ individ med god förmåga att samarbeta med andra människor. Du har en förmåga att prioritera samt att skapa dig en bild av vilken ordningsföljd arbetsuppgifterna behöver lösas.

Följande är meriterande:

  • Praktisk erfarenhet inom projektledning
  • Intresse inom mjukvaru-/systemutveckling
  • Driv kring att utforma effektiva arbetssätt och metoder

Har du erfarenhet inom GIS, Coaching, Agil utveckling eller SCRUM är det ett plus i kanten.

Viktigt i rollen är att du är flexibel och lätt kan anpassa ditt fokus från stort till smått i projektet. Vår internationella miljö ställer krav på din förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift både på engelska och svenska.

Din närmsta chef är utbildad coach och om du brinner för personlig utveckling finns det stora möjligheter.

Du som söker har en teknisk examen från universitet eller högskola.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Sektionen är en del av området Ground Support Systems som i sin tur är en del av avdelningen Simulators, Training and Support Systems där det bedrivs utveckling av produkter för primärt Gripen. Det innebär att avdelningen har kontaktytor och uppdragsgivare inom både Gripen C/D och E/F programmen.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Ta en titt på när en tidigare medarbetare inom sektionen berättar om arbetet:

https://www.youtube.com/watch?v=vJJphlYHNhI

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.