Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Utbildningsadministratör

Malmö, Sweden
Closing date: 7 April 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Nu söker vi en Utbildningsadministratör inom en unik bransch där säkerhet och kvalitet kommer i första rummet. Välkommen till vårt team och ett skeppsvarv i världsklass!

Din roll

Du kommer arbeta brett med koordinering och administration av utbildningsrelaterade aktiviteter som är kopplade till personliga behörigheter. Det handlar om löpande koordinering och administration av såväl interna som externa utbildningar som erbjuds verksamheten. Arbetet syftar till att optimera och utveckla organisationens arbete och för att främja effektiva och praktiska arbetssätt. Förkunskaper inom e-Learning är ett starkt plus.

Arbetsuppgifterna är av varierande karaktär men kommer bl.a. innebära:

 • Att förbereda allt praktiskt inför utbildningar, kring och i våra utbildningslokaler
 • Hantera bedömning av kompetens relaterad till personliga behörigheter
 • Säkerställa att personliga behörigheter är aktuella
 • Att administrera ändringar av personliga behörigheter
 • Att kontrollera om alla krav för personlig behörighet är uppfyllda
 • Administrera efterregistreringar med tidrapportering i tidredovisningssystemet

Placeringsort är Malmö.

Din profil

Som person är du strukturerad, noggrann och besitter en hög administrativ kompetens samtidigt som du i din natur är serviceinriktad, kommunikativ, och har hög integritet. Du förstår behov och kan snabbt agera för att allt ska flyta på så bra som möjligt. Du är prestigelös och kan ta dig an både större komplicerade uppgifter såväl som de enklare. Du kan jobba självständigt, men tycker om att interagera med många människor och kan därmed bygga ett användbart nätverk inom och utom företaget. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i administrativa verktyg.

Krav för anställningen är:

 • God kunskap om hur behörighetskoder hanteras i Learning Management System (LMS).
 • Goda kunskaper i MS Office
 • Relevant utbildning på lägst gymnasial nivå
 • Att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift då vi även hanterar behörigheter för engelsktalande personer

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av och inblick i utbildningsstrukturen inom industri
 • Ett par års erfarenhet av att arbeta med planering, utbildning, handläggning och administration
 • Erfarenhet av att arbeta med diarieföring och arkivering

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer tillhöra ILS Submarine, Submarine Academy, som är ingår i området Specialty Engineering, vilket är en del av Saab Kockums Designorganisation som arbetar med teknisk information, utbildning och kompetensutvecklingsfrågor inom Design och Engineering.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.
 

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.