Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Utvecklare - för nästa generations testsystem

Göteborg, Sweden
Closing date: 29 September 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Vi söker nu seniora utvecklare till våra tvärfunktionella agila testutvecklingsteam. Vi utvecklar testsystem och testlösningar för nya generationens radarsystem.

Din roll

Du kommer ingå i ett team inom Test Development på SAAB Surveillance, med både seniora och juniora testutvecklare. Våra team ansvarar för att utveckla en helhetslösning baserat på vårt testplattformskoncept, där du deltar i samtliga utvecklingsfaser från koncept till levererat testsystem. Vi är också involverade i den långsiktiga strategin för testsystemutvecklingen inom hela SAAB Surveillance.

Testobjekten är komplexa produkter, allt från kretskort och kassetter upp till delsystem och system, DC-50 GHz. Arbetsuppgifterna innefattar:

  • Systemdesign
  • Elektronikutveckling
  • Programvaruutveckling
  • Verifiering av egenutvecklade testutrustningar

Din profil

För att lyckas, och trivas, i denna roll ser vi att du har teknisk högskoleutbildning, ett genuint intresse för teknik och kompetens inom något eller några av följande områden:

  • Mätteknik
  • Mikrovågsteknik
  • Elektronik
  • Digitalteknik

Vi tror också att du gillar att jobba i tvärfunktionella team och att bidra till både teamets och verksamhetens utveckling och mål. Som person är du engagerad, kreativ och vill utvecklas både personligt och professionellt och prova olika teknikområden. Du är mån om att komma framåt och att kunna hitta effektiva lösningar.

Har du dessutom stor erfarenhet av att jobba med LabVIEW är detta meriterande då våra testlösningar är realiserade med detta utvecklingsverktyg.

Tjänsteresor kan förekomma.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här