Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Utvecklare av programvaror för hållfasthetsdimensionering

Linköping, Sweden
Closing date: 2 October 2023

Vi söker nu en programmerare till området Strukturanalys för utveckling av programvara för last- och hållfasthetsberäkningar. Programmen används av våra beräkningsingenjörer i utvecklingen av våra produkter. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Som programmerare på ”Metodiksektionen” kommer du huvudsakligen att arbeta med utveckling av verktyg och programvaror som används i hållfasthets- och lastarbetet vid utvecklingen av våra produkter, exempelvis Gripen.

Beroende på tillämpning så jobbar vi med olika programspråk, exempelvis objektorienterad Matlab, C++, C# och Fortran. Många av programmen som utvecklas har grafiska användargränssnitt samt integration med relationsdatabaser. Då behovet av vilket verktyg som behöver utvecklas varierar över tid, kommer du arbeta med olika utvecklingsmiljöer och programmeringsspråk.

För att trivas i rollen tror vi att du utöver ett intresse för programutveckling även har ett intresse för analys och beräkning. Vi erbjuder en kreativ miljö med varierande arbetsuppgifter. Oftast drivs arbetet i en mindre arbetsgrupp, och det ställer krav på din förmåga att samarbeta, ta eget ansvar och arbeta mot uppsatta mål.

Din profil

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi ser att du är en öppen och nyfiken person som bidrar till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla. Du är strukturerad och noggrann, har en positiv inställning och tar egna initiativ för att nå uppsatta mål. Eftersom mycket av ditt arbete sker inom samarbete med andra behöver du ha god samarbetsförmåga. Detta innebär att du kommunicerar och relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt inom yrkesrollen.

Vi söker dig som har:

  • Civilingenjörsexamen eller motsvarande kunskaper med inriktning mot programmering
  • Goda kunskaper i ett eller flera av följande programspråk: Matlab, C++, C# samt gärna Fortran och WPF
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift, såväl på svenska som på engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av utveckling av grafiska användargränssnitt samt databashantering
  • Kunskap inom hållfasthet och laster

Vi söker dig som är intresserad av att utveckla ditt kunnande och dina personliga egenskaper tillsammans med oss. Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom Saab och stöd för att kunna bredda och fördjupa kompetens på rätt sätt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Gruppen "Metoder, verktyg & Data - hållfasthetsdimensionering" tillhör området Strukturanalys inom affärsområdet Aeronautics. Vårt huvudansvar är utveckling och förvaltning av:

  • Metodik för hållfasthetsanalyser
  • Verktyg och program för hållfasthetsdimensionering och lasthantering
  • Hållfasthetsdata för våra material och förband

Våra huvudsakliga kunder är hållfasthetsingenjörer som utför hållfasthetsdimensioneringen samt lastingenjörer som tar fram laster i pågående och framtida affärsprojekt, exempelvis Gripen och GlobalEye. Vi finns på en internationell arena i industriprojekt samt även forsknings- och utvecklingsprojekt.

Rekryterande chef: Erik Hörberg, erik.horberg@saabgroup.com

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan i augusti. Tveka dock inte att söka redan idag om tjänsten verkar intressant. Välkommen med din ansökan!

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.