Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Utvecklare med fokus mot inbyggda system

Location
Linköping, Sweden
Closing date
14 August 2021
Apply for this job!

Tänk dig att du ska vara med att utveckla ett system. Vilka krav ställs det? Hur styr vi över hårdvaran? Är det system av flera system? Vilka funktioner behövs? Hur kan man göra produkten säker? Hur verifierar vi att det fungerar som det är tänkt? Att utveckla den här typen av komplexa mjukvarusystem är en del av vår vardag. Vi har stora möjligheter att anpassa din tjänst beroende på dina styrkor och intresseområden!

Din roll

Vill du arbeta med realtidssystem, hårvarunära programmering, sensorer, drivrutiner eller datakommunikation?

Vi har ett behov av förstärkning inom hårdvarunära programmering. För att lyckas med tjänsten lägger vi stor vikt på ditt engagemang och intresse för tekniken. Oavsett din befintliga kompetens har vi den rätta utmaningen för att driva på din personliga utveckling och erfarenhet.

Vår uppgift i sektionen är att i möjligaste mån abstrahera bort hårdvaran från applikationerna. Detta innebär bland annat att vi ansvarar för anpassningar av operativsystemen och utveckling av tillhörande drivrutiner. Detta spänner från vanliga Linuxsystem till egenutvecklade realtids OS och bare-metal. Vi ansvarar även för optimeringar av algoritmer på Nvidia GPU’er med hjälp av deras ramverk CUDA.

Vi har en bred produktflora som gör att våra targets sträcker sig från enkla processer på Atmel 8-bit till fullvärdiga applikationer på x86, ARMv8 och Nvidia GPU’er. Vi har nära samarbete med elektronikavdelningen som konstruerar hårdvaran, vilket ger oss goda förutsättningar att vara med och påverka produkten.

Din profil

Vi söker både dig som är i början av din karriär och dig som har en längre erfarenhet. Oavsett vilken fas du befinner dig i så vill vi att du ska växa och trivas hos oss. Huvudsaken är att du vill ta dig an nya utmaningar, är öppen för att arbeta med varierande arbetsuppgifter och vill utvecklas inom det teknikområde som du brinner för, nämligen programvaruutveckling.

Vi tror att du är civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande med erfarenhet av programmering. Du är driven, ansvarsfull och delar gärna med dig av dina kunskaper. För att vara aktuell i rollen ska du ha mycket goda kunskaper inom C/C++.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.