Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Utvecklare och systemingenjörer – Integration av bild, video, laser och IR sensorer i Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 9 September 2022

Vill du vara med att utveckla och integrera framtida bild, video, laser och IR sensorer i Gripen E? Inom utvecklingen av Elektrooptiska System vill vi nu förstärka sektionen med flera utvecklare och systemingenjörer.

Din framtida utmaning

Inom utvecklingen av bild, video, laser och IR sensorer i Gripen E vill vi nu förstärka sektionen Elektrooptiska System med flera mjukvaruutvecklare och systemingenjörer. Du kommer att arbeta med design, mjukvaruutveckling samt integration och test av sensorer. Utvecklingen sker i nära samarbete med våra internationella partners och underleverantörer där vi har helhets ansvar från initial kravställning till verifierande testning i flygprov.

Du kommer att arbeta i ett av våra tvärfunktionella team som täcker hela kedjan i utvecklingen av en funktion. Teamen arbetar med implementation i C++ och vi använder en blandning av beprövade och moderna verktyg som t.ex. Git, bitbucket, Jira, Confluence.

För att få en så bra start som möjligt anpassar vi din introduktion till dina tidigare erfarenheter och du får en fadder som hjälper dig i din nya roll.


Den du är idag

Du har ett genuint intresse av teknik och mjukvara och trivs med att arbeta i team. Du tycker om problemlösning och sätter dig gärna in i nya verktyg och arbetssätt. För att trivas hos oss tror vi att du drivs och motiveras av att utveckla dig inom vårt teknikområde. Vi är ute efter både dig som är nyexaminerad och dig som kanske har några eller flera års arbetslivserfarenhet.

Vi söker dig som uppfyller följande:

  • Har en högskole- eller civilingenjörs examen
  • Har goda kunskaper i C++
  • Gillar att jobba noggrant och systematiskt
  • Är initiativtagande och självständigt inhämtar information som krävs för att lösa uppgiften

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Sektionen Elektrooptiska System arbetar med integration och utveckling av dagens och framtidens elektrooptiska system. Vi integrerar sensorer som genererar bild, video och målinformation med hjälp av olika tekniker som till exempel IR och laser. På sektionen är vi ca 14 medarbetare och vi är en del av avdelningen Taktiska System som utvecklar funktioner inom teknikområdena kommunikation och datalänkar, målinmätning, identifiering, elektronisk krigsföring, spaning, beslutsstöd och HMI. Vi ansvarar för några av flygplanets sensorer som används framförallt inom målinmätning, identifiering och spaning. Kontaktytorna i utvecklingsarbetet är många. Internt samarbetar vi med andra team som utvecklar sensorer och human machine interface (HMI) samt även med flygprov och piloter. Externt har vi täta kontakter med våra internationella underleverantörer.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Sista ansökningsdag: 2022-09-09

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.