Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Utvecklare till Taktisk omvärldssimulering

Linköping, Sweden
Closing date: 10 April 2023

Vi hjälper Saab att simulera framtiden!

Sektionen Taktisk omvärldssimulering levererar verktyg och komponenter som stöttar Saab i tidig utvärdering av framtida förmåga, under utvecklingen av bland annat Gripen, samt möjliggör träningsförmåga för piloterna i våra simulatorer.

Din roll

Som utvecklare hos oss är du med och bidrar till att leverera resultat som möter många olika intressenters behov. Du är en viktig del av ansvaret att leverera tillräcklig funktion i rätt tid och har ett nära samarbete med både hjälpsamma och engagerade kollegor och intressenter för att lyckas med detta.

I vårt team kommer du få vara med och arbeta i hela kedjan, från kravnedbrytning till design, genom bland annat implementation, verifiering & dokumentation.

I rollen krävs lyhördhet och en god analytisk förmåga, för att kunna ta till sig och reda ut vad uppgiften kräver.

Din profil

Vi tror att du som söker passar in på någon av dessa två profiler:

 • Du tycker ledarskap är intressant eller har erfarenhet av att jobba med ledarskapsfrågor.
 • Du har goda kunskaper inom problemlösning/programmering av C++ och eventuellt även Python.

Vilken av profilerna du har lägger vi mindre vikt vid – vi fäster störst vikt vid vem du är och vilken attityd & personlighet som du bidrar med till teamet.

Vi tror däremot att det är viktigt att du är intresserad av mjukvaruutveckling. Du är kommunikativ, driven, visar engagemang och är en lagspelare. Vi tror också att du har en stark vilja att utvecklas professionellt och att ett ständigt lärande är viktigt för dig.

Vår verksamhet kretsar kring simulering av flygande system och vi ser det som positivt med ett intresse för detta.

För rollen ser vi gärna att du har:

 • Utbildning inom data/it/systemvetenskap eller arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig
 • Goda kunskaper inom problemlösning
 • Intresse för och gärna goda kunskaper inom programmering C++
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Du tycker om att samarbeta, sprida kunskap och bidra med nya idéer

Det är meriterande om:

 • Du har ett tekniskt systemintresse/ erfarenhet inom flyg och simulering
 • Du har erfarenheter av att leda team eller agera som produktägare
 • Du vill ta egna initiativ i ett tekniskt kompetent team
 • Du har erfarenhet av systemutveckling i Linux och/eller Windows

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av?

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sektionen Tactical Environment Simulation är idag runt 17 personer och växer. Du blir en del av ett gäng där olika erfarenheter möter varandra i en prestigelös miljö.

 

Du blir en del av utvecklingen av ett verktyg för taktisk omvärldssimulering som nyttjas i alla faser inom vapensystemet Gripen. Den taktiska omvärldssimuleringen är en central del i Saabs simulatorer och riggar för konceptframtagning, marknadsföring, utveckling, validering och träning.

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.