Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Utvecklare till våra flygsimulatorer

Linköping, Sweden
Closing date: 31 January 2023

Vill du vara med och utveckla spännande teknik i våra flygsimulatorer? Nu söker vi utvecklare till sektionen Koncept- och marknadssimulatorer!

Din roll

Sektionen för Koncept- och Marknadssimulatorer utvecklar och förvaltar simulatorer för utveckling och marknadsföring av Gripen-systemen. Våra simulatorer används bland annat för att testa idéer och förslag på funktioner långt innan de implementeras i flygplanet. Sektionen utgör även en viktig del i Saabs marknadsföring, dels med besök i vår anläggning i Linköping och dels med våra mobila simulatorer. De senare används för att ge besökare på mässor och liknande evenemang runt om i världen en möjlighet att vara Gripen-pilot för en stund.

Du kommer att arbeta i ett team av motiverade ingenjörer som tillsammans ansvarar för att vi ska kunna leverera den simulatorförmåga som våra användare behöver. Arbetet består av att utveckla vår plattform, integrera modeller av exempelvis flygplanssystem och vapen samt att bistå våra användare under de simuleringar som genomförs.

Du kommer få en bred förståelse för simulatorer i allmänhet och för simulering av Gripen i synnerhet. Att själv kunna använda simulatorerna är en förutsättning för att göra ett bra jobb och om du inte redan kan flyga Gripen så är det något du definitivt kommer lära dig!

Arbetet med att ge användare av våra produkter de verktyg de behöver för sin konceptutvecklings‑ och prototyping-verksamhet drivs av ett team med hög teknisk förmåga, bred kunskap om många teknikdiscipliner och där tiden från idé till implementation ofta är mycket kort. Du blir en viktig del i arbetet med att utveckla vår simulatorfunktion men också som ytterligare kraft att fortsätta den påbörjade förändringsresan mot en robust teknikplattform byggd med moderna verktyg och utvecklingsprinciper.

Din profil

Du gillar att skriva kod och är duktig på det. Du har goda kunskaper i C++ och kanske även Python. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av programmering och problemlösning i C++. Du är driven och visar engagemang. Vi tror också att du har en stark vilja att utvecklas professionellt och att ett ständigt lärande är viktigt för dig. Du vill ta egna initiativ i ett tekniskt kompetent team och tycker om att samarbeta, sprida kunskap och bidra med nya idéer.

För rollen ser vi att du har:

  • utbildning inom data/it/systemvetenskap eller arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig
  • lyhördhet och en god analytisk förmåga
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har något av följande:

  • erfarenhet av arbete som mjukvaruarkitekt
  • erfarenhet av att arbeta med CI/CD
  • arbetat med realtidssystem
  • erfarenhet av Jenkins
  • erfarenhet av Qt
  • erfarenhet av systemutveckling i Linux

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av?

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du väljer att skicka in personligt brev ser vi det som önskvärt att du fokuserar på din kompetens och vad du kan bidra med. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Urval kommer att ske löpande, så vänta inte med din ansökan och tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Vid frågor kontakta:

Rekryterande chef
Joakim Walldén
073-4184936
joakim.a.wallden@saabgroup.com