Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Utvecklingschef

Arboga, Sweden
Closing date: 31 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi på produktenheten Communications söker nu en utvecklingschef till vår verksamhet i Arboga. Som utvecklingschef har du ett operativt verksamhetsansvar, ekonomiansvar och personalansvar för en sektion med 14 medarbetare. Sektionen är i en expansiv fas och kommer att växa framöver.

Du kommer att leda konstruktörer och utvecklare inom mekanik, el och telekommunikation där sektionens primära uppgift är att skapa underlag för produktion och test/verifiering av våra system.

Vår produktenhet, Communications, som idag är en del av affärsområdet Surveillance består idag av drygt 130 medarbete med placering i Arboga, Järfälla och Linköping. Verksamheten är specialiserad på integration av olika systemlösningar till kunder, både nationellt och internationellt.

Din profil

Vi söker dig som är lösningsorienterad och vill vara med och utveckla vår verksamhet där du tar ansvar för sektionens fortsatta tillväxt. Du behöver ha ett stort driv och engagemang för utveckling av verksamhet och personal. Vi ser att du som ledare är flexibel med högt åtagande gentemot personalen och projekten.

Att ha en hög nivå av kommunikation och samverkan är grundläggande i vår verksamhet då vi jobbar med kundanpassade system och måste jobba tvärfunktionellt mellan sektionerna för att nå våra mål och leveranser.

Lämplig bakgrund är högskoleingenjörs- eller civilingenjörsutbildning eller erfarenhet från liknande roller. Tidigare erfarenhet av chefs- och ledarroller är meriterande, men vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Meriterande:

  • Erfarenhet att leda och styra utvecklingsarbete

  • Erfarenhet från verksamhetsutveckling

  • Erfarenhet av personalansvar

  • Erfarenhet från försvarsindustri eller andra teknikbranscher som t.ex. fordons- eller tillverkande industri

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att annonsen kommer att ligga ute över sommaren och återkoppling kan komma att dröja. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Sökord: Linjechef, Konstruktionschef, Engineering manager