Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Utvecklingsingenjör - Flygmekanik och Flygprestanda

Location
Linköping, Sweden
Closing date
18 December 2020
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Som utvecklingsingenjör hos oss kommer du att utveckla våra flygmekaniska simuleringsmodeller som används i flygsimulatorer och som stöd i flygprov. Du kommer också att göra analyser av flygdynamik och flygprestanda. I din roll medverkar du i alla faser av utvecklingsprocessen av flygplanet, från konceptstudie och design till flygprov. Du kommer dessutom att bidra till utvecklingen och underhållet av våra verktyg för prestandaberäkningar för både våra civila och militära flygplan.

Din roll och arbetsinnehåll kommer i hög grad styras av din bakgrund, erfarenhet och intresse. Vi kommer att erbjuda dig ett mångsidigt, flexibelt och utmanande arbete med utrymme för självförverkligande och genomförande av egna idéer.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett starkt flygintresse och vill fortsätta utvecklas som flygingenjör. Du är civilingenjör och har erfarenhet av flygmekanik och/eller flygprestanda, eller är nyutexaminerad med motsvarande kunskaper. Som person är du mån om att kommunicera öppet och prestigelöst och är öppen för förändringar i det dagliga arbetet.

All dokumentation och många kontakter sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Placeringsort är Linköping.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.
 

Vad du blir en del av

Området flygteknik är en del av affärsområdet Aeronautics under vilket vi ansvarar för produktutveckling inom de tekniska områdena styrsystem, aerodynamik, flygmekanik och flygprestanda. Totalt arbetar cirka 90 personer inom området uppdelat i sju sektioner.

På sektionen Flygmekanik och Flygprestanda ansvarar vi bland annat för utvecklingen av flygmekaniska simuleringsmodeller och analyser av luftfarkoster, flygmekanisk integration av externa laster och analys och utveckling av verktyg för simulering av flygprestanda. Vi jobbar tätt ihop med de sektioner som arbetar med styrsystem och aerodynamik. Vi bidrar med vårt arbete i många olika projekt, bland annat inom Gripen-utvecklingen, framtida flygplansdesign, Special Mission flygplan och civila flygplan, Saab 340 & Saab 2000. Nu söker vi en nyfiken ingenjör med en passion för flyg som vill bli en del av vårt team.

Välkommen med din ansökan!