Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Utvecklingsingenjör elektronik för militära ledningssystem

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 7 April 2023

Vi söker nu erfarna ingenjörer som vill jobba med hårdvaruutveckling i team med andra duktiga elektronikkonstruktörer. Här får du chansen att bidra till en tryggare värld genom vidareutveckling av världens främsta ledningssystem. Vi behöver bli fler eftersom våra system är alltmer efterfrågade.

Våra produkter används på fordon och marina plattformar, såsom ytfartyg och ubåtar, och har till uppgift att sammanställa information från sensorer, datalänkar och vapensystem i syfte att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Din roll

Som elektronikkonstruktör så kommer du att arbeta med hela kedjan från kravhantering till färdig produkt hos slutanvändaren. Du kommer att arbeta i nära samarbete med allt från mekanikkonstruktörer och projektledare till inköps- och produktionsavdelningen.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Elektronikkonstruktion
  • Kravhantering
  • Kontakt med underleverantörer
  • Miljökvalificering av produkter
  • Genomföra prov och verifiering på fordon och fartyg
  • Stöd till försäljningsavdelningen

Din profil

Du bör vara civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. Minst tre års erfarenhet inom elektronikkonstruktion.

Du är ansvarskännande och har förmågan att arbeta självständigt. Du är stresstålig och har ett kritiskt och kreativt tänkande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, detta medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radar, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vi välkomnar dig till något av våra hårdvaruteam med möjlighet att jobba och samtidigt lära dig av oss om våra produkter. Våra introduktionsprogram garanterar en snabb väg in i jobbet och en god förståelse för våra produkter, arbetssätt och om Saab. Introduktionsprogrammet erbjuder dig även ditt första nätverk av kollegor från våra olika ingenjörsområden.

Här finns bra och engagerade arbetskamrater och en god stämning på jobbet. Rollen ger en bra grund för fortsatt karriär och vidareutveckling inom vår eller andra delar av Saab.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryterande chef Ulrica Linander, ulrica.linander@saabgroup.com.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen in med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.