Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Utvecklingsingenjör Explosivämnesteknik Provning

Karlskoga, Sweden
Closing date: 26 February 2023

Sektionen för explosivämnesteknik består av 24 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena explosivämnesteknik, pyroteknik, livslängdsteknik och kemi. På sektionen utförs även beräkningar gällande termokemi och verkan av explosivämnen. Karaktäristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter

Din roll blir att delta i projekt och utföra provning inom området explosivämnesteknik.

Du arbetar ofta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och små projekt som ställer krav på självständighet.

Arbetet inkluderar bl.a:

  • Planera provning inom området explosivämnesteknik
  • Genomföra provning
  • Rapportering och utvärdering av resultat

Den du är idag

Som person är du målinriktad och tar egna initiativ för att lösa uppgiften. Arbetet bygger på samarbete inom och mellan olika funktioner. Du har därför stor förmåga att kommunicera och samarbeta för att i team uppnå det bästa resultatet i rätt tid.

Du har:

  • Ingenjörsexamen eller en utbildning/erfarenhet inom teknikområdet som bedöms likvärdig.
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

  • Erfarenhet av att arbeta med explosiver är meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vad du blir en del av


Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen har c:a 100 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på tre geografiskt skilda platser. Två i Karlskoga och en i Linköping. Den aktuella tjänsten har placering på Kulltorpslaboratoriet i Karlskoga.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.