Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Employees

Utvecklingsingenjör Flygdynamik

Linköping, Sweden
Closing date: 8 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi söker en engagerad ingenjör som är en duktig problemlösare och har goda kunskaper inom modellering och programmering och vill jobba inom flygdynamik. Flygdynamik är läran om hur flygfarkoster påverkas av krafter och moment. Det är här som aerodynamik, framdrivning och styrsystem möts för att skapa en rörelse i atmosfären.

På sektionen flygmekanik och prestanda får du möjligheten att utveckla vår egen flygmekaniska skrivbordssimulator ARES och använda den för allt från konceptutveckling och realtidssimulering under flygprov till utredningar av incidenter hos våra kunder. Vi är med i hela flygplanets livscykel, från de första servettskisserna till flygsystemets avvecklande.

Som flygdynamiker får du en varierad vardag. Till arbetsuppgifterna hör att utveckla ARES som t.ex. används i utvecklingen av Gripen och nästa generations stridsflyg, FCAS. Vi utvecklar detaljerade modeller av delsystem, integrerar dem i simulatorer samt testar att de beter sig som väntat.

Vi deltar också i provledningscentralen under kritiska flygprov där vi säkerställer att flygplanet beter sig som förväntat genom parallellsimuleringar. Du kommer använda olika simulatorer, från skrivbordssimulatorer till de med cockpit och omvärld, för att utveckla modeller och ge feedback på designkoncept. Din uppgift är att ta reda på hur flygplanet beter sig i luften långt innan den första prototypen lämnat produktionslinan – med andra ord är din uppgift att se in i framtiden.

Du kommer att bli en del av en erfaren grupp av olika ålder och med ett gemensamt intresse för flyg. Vi erbjuder både flygtekniskt specifika kurser och mer allmänt hållna kurser till stöd för en långsiktig kompetensutveckling.

Din profil

Vi söker dig som är nyfiken och intresserad av att förstå hur helheten hänger ihop. Som person är du analytisk och noggrann. Du behöver vara van vid att arbeta självständigt och att ta egna initiativ samt ha god förmåga att samarbeta med andra människor.

Din bakgrund är civilingenjör, disputerad, alternativt en erfaren högskoleingenjör. Erfarenhet inom flygindustrin eller av modellarbete är meriterande. Då mjukvaruutveckling är en del av vardagen som flygmekanist så ser vi gärna att du även har erfarenhet av programmering (matlab, fortran, python). Vidare bör du tycka om att söka nya lösningar för att driva metodikutvecklingen framåt.

Då det ingår att medverka under flygprov är goda kunskaper i svenska språket ett krav. Engelska används för all dokumentation samt i en del samarbetsprojekt, så du behöver behärska engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av att arbeta i Linux-miljö är ett plus.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Men tycker du att tjänsten låter det intressant? Sök redan idag! Du kan ansöka både på svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!