Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Utvecklingsingenjör materialteknik

Göteborg, Sweden
Closing date: 10 December 2022

Vill du vara med att utveckla världsledande teknik för idag och i morgon?

Din roll

Du kommer att vara en del av teamet som ansvarar för utveckling av material, materialsystem och dess processer för våra produkter. Vi stöttar samtliga produktområden, både flygande system och marksystem.

De viktigaste arbetsuppgifterna är:

 • Ta fram och kvalificera material-och ytbehandlingssystem

 • Stötta konstruktörerna vid materialval

 • Applicera och utveckla testmetoder för material

 • Samverka med teamen för strukturanalys och konstruktion

 • Stötta med i vårt hållbarhetsarbete

 • Ingå i materialnätverk inom företaget

Din profil

För att trivas i den här rollen bör du vara en person med eget driv och vilja att lyckas, men du måste kunna fungera väl i ett team som tillsammans styr och fördelar arbete inom gruppen. Detta ställer höga krav på kommunikationsförmåga, flexibilitet och samarbetsvillighet.

Bakgrund:

 • Civilingenjörsexamen eller motsvarande akademisk utbildning, gärna med inriktning materials engineering, kemiteknik eller motsvarande

 • Flera års arbetslivserfarenhet är meriterande

 • Utmärkt kommunikationsförmåga på engelska, både i tal och skrift

 • Erfarenhet och kunskap om hållbarhet och ämnens miljöpåverkan.

 • Kunskap och erfarenhet av utformning och dimensionering av kompositmaterial samt produktionsfrågor för kompositmaterial

 • Kunskap och erfarenhet av metalliska material samt ytbehandling

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av ett av Europas vassaste utvecklingsteam inom området, med årtionden av erfarenhet och där vi hjälps åt att växa. Du kommer dessutom på daglig basis samarbeta med utvecklare av de mest avancerade radarsystemen som finns.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Om du är intresserad av de förmåner du kan ta del av som Saab-anställd kan du läsa mer om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.