Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Utvecklingsingenjör mekanik för militära system till Saab i Järfälla, Stockholm

Järfälla, Sweden
Closing date: 30 January 2023

Vi söker nu erfarna ingenjörer som vill jobba med hårdvara i team med andra duktiga mekanister. Här får du chansen att delta i utvecklingsarbete för att vidareutveckla världens främsta ledningssystem. Vi behöver bli fler eftersom våra system är alltmer efterfrågade.

Våra produkter används på fordon och marina plattformar, såsom ytfartyg och ubåtar, och har till uppgift att sammanställa information från sensorer, datalänkar och vapensystem i syfte att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Din roll

I din roll som mekanikkonstruktör så kommer du att arbeta med bland annat kravhantering, specificering, konstruktion och dokumentation. Du kommer att arbeta i nära samarbete med elektronikkonstruktörer, projektledare, produktionsplanering, inköpsavdelningen och montering.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Mekanisk konstruktion i CAD (Siemens Nx)
  • Dokumentation för tillverkning
  • Kravhantering
  • Tekniska beräkningar
  • Kontakt med underleverantörer
  • Miljökvalificering av produkter
  • Delta i konstruktionsgranskningar
  • Stöd till försäljningsavdelningen

Din profil

Du bör vara civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. Minst tre års erfarenhet inom mekanisk konstruktion för till exempel skärande bearbetning och plåtbearbetning är önskvärt.

Du är ansvarskännande och har förmågan att arbeta självständigt. Du är stresstålig och har ett kritiskt och kreativt tänkande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi välkomnar dig till något av våra hårdvaruteam med möjlighet att jobba och samtidigt lära dig av oss om våra produkter.

Våra introduktionsprogram garanterar en snabb väg in i jobbet och en god förståelse för våra produkter, arbetssätt och om Saab. Introduktionsprogrammet erbjuder dig även ditt första nätverk av kollegor från våra olika ingenjörsområden.

Bra och engagerade arbetskamrater och en god stämning på jobbet. Rollen ger en bra grund för fortsatt karriär och vidare utveckling inom vår eller andra delar av Saab.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.