Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Utvecklingsingenjör sökes till vårt team för Manufacturing and Operations Development

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
31 July 2021
Apply for this job!

Din roll

Som utvecklingsingenjör arbetar du både självständigt och i projektform tillsammans med verksamhetsansvariga inom Sourcing and Production, i projekt eller med andra enheter inom Surveillance och Saab.

I rollen förväntas du ta tekniskt helhetsansvar för introduktion av nya produkter enligt vår industrialisations process. Du förväntas även utveckla nuvarande kapabilitet genom att arbeta med Make/Buy ärenden, kostnadsskattningar, investeringar, produktionsflöden, layouter och processer samt identifiera och implementera förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Vara med tidigt och möta konstruktion i konstruktionsfasen med avsikt att se över producerbarhet

  • Ta fram industrialieringsplaner ihop med projekt

  • Driva kostnadskattningar för större investeringar i produktionsflödet

  • Analysera och visualisera kapabilitet, kapacitet för produktionsflöde samt presentera resultat för uppdragsgivare

  • Driva och implementera strategiska förbättringsinitiativ samt presentera resultat för uppdragsgivare

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör (inriktning produktion, mekatronik, elektronik). Gärna med erfarenhet av produktutveckling eller industrialisering och projektledning. Du har god kännedom om och intresse för att lära dig tillverkningsprocesser och flöden för produkter med relativt små serier, samt vet vad som krävs för att nå god producerbarhet i tekniska lösningar.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet och intresse av att leda förbättringsarbete och att arbeta med att optimera flöden och processer. Här ser vi att erfarenhet av projektledning är en styrka.

Som person söker vi dig som är resultatinriktad, pedagogisk samt har lätt för att samarbeta och knyta nya kontakter. Du är flexibel i ditt arbetssätt och har viljan att ständigt utvecklas både som människa och utvecklingsingenjör.

Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Sourcing & Production är en leveransenhet bestående av cirka 500 anställda, där alla aktiviteter inom inköp och produktion är samlade i en organisatorisk enhet på Saab Surveillance.

Idag jobbar ca 80 personer i 4 grupperingar med Industrialisering inom Sourcing and Production i Göteborg. Utöver produktionssupport så utvecklar vi flöden och processer. Vi konstruerar testutrustning samt produktionslinor. Vi har stort fokus på att få våra produkter att flöda igenom hela fabriken till rätt kvalitet, kostnad och ledtid.

Teamet med benämning MOD, Manufacturing and Operations Development, består idag av 7 medarbetare. Team MOD ansvarar för industrialisering och producerbarhet av nya produkter och produktionsflöden samt förbättringsinitiativ som utvecklar och förbättrar verksamheten i linje med vår strategi.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Sista ansökningsdag är 31 juli. Intervjuer sker efter semesterperioden.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.