Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Utvecklingsingenjör

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 24 June 2023

Hos oss kommer du att arbeta i team med spännande teknik i avancerade och komplexa system. Du kommer arbeta med kärnan till systemen som används ombord på världens mest avancerade fartygsklasser. Du kommer arbeta med allt som håller uppe ett avancerat system som SAAB 9LV

Har du någonsin arbetat med Systemelektronik mot stora ytfartyg och ubåtar? Det är väl så nära man kommer rymdraketer när det gäller komplexitet? Vill du vara en del av en varierad vardag där långsiktighet och genomtänkta lösningar lyfts fram? Uppskattar du robust elektronik där det viktiga är kvalitet och inte kvantitet? Där det får kosta lite extra för att det verkligen ska fungera när det gäller? Läs då vidare och sök till oss!

Din roll

Detta system och dess delsystem innehåller mängder av robust elektronik både digital och analog, med mängder av fiber och nätverk. Det kräver även integration mot andra delsystem som till exempel olika sensorer, beroende på vad kunden bestämmer sig för att använda.

Vi fokuserar på robusta konstruktioner med hög kvalitet i små serier. Anpassningar är ett måste för att få ihop dessa system efter kundens önskemål. Detta gör att din vardag blir varierad och lärorik. Du kommer vara en del av ett team som har förmågan skapa det som inte många i världen klarar av.

Rollen kan innefatta:

 • Elektronikkonstruktion av specialkretskort och kablage
 • Kontakt med underleverantörer av elektronik
 • Kontakt med kundrepresentanter
 • Kontakt med underleverantörer av delsystem
 • Felanalys och verifiering både i lab och även på site.
 • Underhåll och anpassning av befintliga lösningar

Din profil

Du bör vara civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. Gärna med minst tre års erfarenhet inom systemkonstruktion med fokus på elektronik eller hårdvara. Men intressant också om du har en bakgrund inom nätverk och system. Detta är en bred roll där det är bra om man snabbt kan förstå system och har ett driv att dra saker iland.

Vi söker dig som:

 • Har ett brett tekniskt kunnande
 • Lockas av att arbeta med robust elektronik där det viktiga är kvalitet i små serier
 • Har förmågan att tänka långsiktigt och vill lära dig mer i hur det går till att få ihop komplexa system
 • Uppskattar att förstå helheten men har förmågan att även gå in på djupet
 • Kan ta dig an stora arbetspaket och driva dem framåt
 • Vill jobba med nykonstruktion, men även med uppdatering av befintlig elektronik
 • Uppskattar att känna ägandeskap kring hela kedjan, från första design till att få åka med ut till fartyg

Vi tror att du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du förstår vikten av att arbeta som ett team. Vidare är du stresstålig och har ett kritiskt och kreativt tänkande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt då vi arbetar i en internationell, miljö med kunder över hela världen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, detta medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radar, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vi välkomnar dig till något av våra hårdvaruteam med möjlighet att jobba och samtidigt lära dig av oss om våra produkter. Våra introduktionsprogram garanterar en snabb väg in i jobbet och en god förståelse för våra produkter, arbetssätt och om Saab. Introduktionsprogrammet erbjuder dig även ditt första nätverk av kollegor från våra olika ingenjörsområden.

Här finns bra och engagerade arbetskamrater och en god stämning på jobbet. Rollen ger en bra grund för fortsatt karriär och vidareutveckling inom vår eller andra delar av Saab.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryterande chef Ulrica Linander, ulrica.linander@saabgroup.com.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen in med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.