Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Vapentekniker till Gripenutprovningen

Location
Linköping, Sweden
Closing date
29 November 2020
Apply for this job!

Din arbetsplats
Du kommer att arbeta i en sektion för flygunderhållstjänst. Inom sektionens ansvar ligger uppgifter som hör en provhangar till, så som förebyggande och avhjälpande underhåll av flygplan samt hantering och underhåll av yttre last, basmaterial och flygsäkerhetsmateriel.

Sektionen är en del av avdelningen Flight Test and Verification, en avdelning som ansvarar för verifiering och validering av flygande produkter på Saab Aeronautics.

Du kommer vara stationerad på SAAB i Tannefors i Linköping.

Din roll
Flight Test and Verification står inför ett intensivt skede och behöver därför förstärka gruppen med ytterligare en erfaren vapentekniker.

Dina arbetsuppgifter kommer i första hand att omfatta:

  • Underhåll av de vapen som förekommer inom Gripenprogrammen.
  • Medverka vid utprovning av befintliga och nya vapen.
  • Medverka vid utprovning av markutrustning/verktyg kopplade till vapenhantering.

Vid utprovning av nya vapen arbetar vi huvudsakligen i team, med många olika yrkesgrupper från Flight Test and Verification. Mixen av yrkeskategorier bidrar till stimulerande och lärorika arbetsdagar. Vi bedriver utprovning både i egna lokaler i Linköping och på olika platser inom Sverige men även utomlands. 


Den du är idag

Du är en driftig och initiativrik person som gillar utmaningar, är noggrann och ordningsam samt har en förmåga att se och identifiera lösningar som bidrar till att verksamheten utvecklas.

Det är meriterande om du har:

Flygteknisk utbildning med B1 certifikat

Flygteknisk vapenutbildning

Vidare är du en social och utåtriktad person som arbetar effektivt både självständigt och i team. Du tycker dessutom om att arbeta i en miljö som är ombytlig och där det ständigt händer något. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska samt engelska i såväl tal som skrift.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor kontakta ansvarig rekryterare Erica Wiquist på erica.wiquist@skill.se

Välkommen med din ansökan!