Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Verifierande HW konstruktör på Datorplattformar

Göteborg, Sweden
Closing date: 14 December 2022

Vill du jobba i ett team som vinner och förlorar tillsammans, har en prestigelös miljö och som alltid stöttar varandra?


Då söker vi dig som är intresserad av datorprodukter och dess kringutrustning, samt har ett intresse av verifiering!

Din roll

Vår avdelning kännetecknas av att vi har en öppen och omhändertagande atmosfär med högteknologiskt innehåll och variation i vardagen.

Datorplattform HW ansvarar för kravställning, anskaffning och verifiering av hårdvaruprodukter inom området Informationssystem på Saab Surveillance. Det innebär alltifrån att ta fram lösningar för hela operatörsplatser, datorer och nätverksutrustning till skärmar och displayer.


I vårt dagliga arbete har vi gränssnitt mot underleverantörer, inköpare, och kravställande systemkonstruktörer. Vid behov är vi även med och felsöker på plats hos våra systemintegratörer i Göteborg, Linköping och Halmstad.

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö med möjlighet att arbeta med erfarna kollegor i en mängd olika utvecklings- och kundprojekt. Teamet arbetar gemensamt och det är alltid nära till stöttning.


Teamet tillhör sektionen Computer Platform HW, som ansvarar för utvecklingen av datorplattformen till signal och databehandlingen i våra flyg- och markradarprodukter.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”

Din profil


Då vi i vårt dagliga arbete har gränssnitt mot underleverantörer, inköpare, och kravställande systemkonstruktörer, ställs det höga krav på kommunikationsförmåga, flexibilitet och samarbetsvillighet.
Som person är du positiv, kommunikativ resultatinriktad och nyfiken på teknikområdet.


Tjänsten har en teknikhöjd som gör det önskvärt att du är högskoleingenjör eller har skaffat dig motsvarande erfarenhet på annat sätt.

Det är meriterande med erfarenheter inom några av följande områden:


•    Verifiering 
•    Enklare skriptprogrammering (BASH)
•    Framtagning av datorer, nätverk samt kringutrustning
•    Leverantörkontakter med fokus på tekniska aspekter
•    Teknisk dokumentation
•    Dokumentering och versionshantering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan i förekommande fall medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Du kommer att var en del av teamet som ansvarar för kravställning, framtagning och verifiering av hårdvaruprodukter inom området informationssystem på Saab Surveillance.

Teamet tillhör sektionen Computer Platform HW, som ansvarar för utvecklingen av datorplattformen till signal och databehandlingen i våra flyg- och markradarprodukter.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot.

Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.