Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Verifieringsansvarig delsystem datorplattform

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
20 November 2021
Apply for this job!

Din roll

Du kommer att tillhöra Engineering organisationen på Surface Radar Solutions som ansvarar för arkitektur och konstruktion av radarsystem. Här ingår datorplattform som består av ett delsystem för ingående hårdvara och ett delsystem för ingående mjukvara. Du arbetar som delsystemkonstruktör inom ett av dessa delsystem.

 • Du arbetar med mjukvaruutveckling och hårdvaruutveckling i teknikens framkant

 • Du arbetar med komplexa system och att skapa effektiva lösningar

 • Du arbetar tillsammans med andra systemingenjörer och konstruktörer i en teambaserad agil organisation

 • Du tar ansvar för helheten och kommunicerar våra lösningar

Att vara delsystemverifierings ansvarig på Saab innebär att du samverkar med andra roller i projekt för att få delsystemet verifierbart. Ansvar för verifieringsplanering, testmiljö och att det finns spårbarhet mellan verifiering och delsystemkrav. Att i samverkan ta fram verifieringsdokumentation och löpande kunna rapportera status till projekten.

Vi erbjuder dig en stimulerande miljö med möjlighet att arbeta med erfarna kollegor i en mängd olika utvecklings-och kundprojekt.

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. Vi ser gärna att du också har erfarenheter inom några av följande områden:

 • Systemdesign

 • Datorer och nätverk, kringutrustning

 • Kravnedbrytning

 • Mjukvara, operativsystem

 • Informationssäkerhet

 • Teknisk dokumentation

 • Felsökning i skarpa system

 • Framtagning av teknisk dokumentation

Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionellt.

Arbetet genomsyras av våra gemensamma kulturvärderingar ”Trust, Drive, Expertise och Diversity”.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts-och flygtrafikledning.

Affärsenheten Surface Radar Solutions ansvarar för radarsystem, markbaserade såväl som sjöbaserade. Vi är lokaliserade i Göteborg samt på vår site i Syracuse, USA.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.