Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Verifieringsingenjör för robotsystem

Linköping, Sweden
Closing date: 3 December 2023

Vill du vara en del av en verksamhet vars syfte är att skapa trygghet för samhället och människor? Har du teknisk bakgrund och skulle trivas i en roll där man får arbeta med hela produkten där samarbeten och sociala kontakter är en stor del av arbetet? Varmt välkommen med din ansökan!

Din roll

Din roll kommer att vara att hantera helheten vad gäller verifiering, integration och validering av olika system och delsystem inom Dynamics missilprodukter med fokus på elektronik och mjukvara.

Du kommer (bland annat) att arbeta med

  • test och verifiering av system och delsystem i våra egna lokaler, vilket bland annat innebär att skriva provprogram, genomföra och rapportera prov

  • integration, driftsättning och validering av RBS15 fartygssystem på plats hos kund. Kundens samarbetspartners monterar hårdvaran och vi verifierar samt validerar att systemintegrationen når den uppställda kravbilden och att systemet fungerar i sin miljö hos slutkunden. Valideringen omfattar både hård- och mjukvaruintegration.

  • planera och dokumentera genomförda prov

Det som gör vår sektion unik är att vi arbetar med hela produkten, alla dess funktioner och även med gränssnittet mot kundens system, vilket medför att vi får en mycket god produktkännedom.

I rollen ingår exempelvis följande arbetsuppgifter:

  • Skriva provföreskrifter

  • Genomföra validering och funktionsprov med hjälp av simulatorer

  • Dokumentera resultatet i rapporter och testprotokoll

  • Integrera och driftsätta våra system hos kund eller dess samarbetspartners

  • Hålla kontakt med kund och samarbetspartners

  • Planera och förbereda resor

  • Felsöka hos kund vid behov

Du blir en del av ett team på 15 personer vars arbetsmiljö med stark framåtanda och nära samarbete och ni utvecklar tillsammans resultat som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, mångfald, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Resor till våra kunder kommer att vara en del av ditt arbete. Resorna, oftast kortare, sker både inom Sverige och utomlands. Resorna sker med oregelbundna intervall men kan periodvis ske frekvent.

Din profil

Hos oss är ingen dag den andra lik och här får du chansen att använda såväl din breda som din djupa kunskap. Vi söker dig som vill utvecklas med våra produkter och är intresserad av tekniskt komplexa system. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper där Saab Dynamics ledord Precision - Teamwork - Resultat står i centrum.

För att trivas i rollen bör du uppskatta kombinationen av att arbeta både kundnära och i team med dina kollegor. Arbetet ställer krav på att kunna planera, förbereda och sedan resa dit där driftsättningen sker. Du kommer att vara ett av Saab Dynamics ansikten utåt både mot kund och samarbetspartners. Det är därmed viktigt att du kan anpassa dig till olika personer och situationer för att agera professionellt och ansvarsfullt med integritet.

Vi ser att du är en praktisk ingenjör och har utbildning inom systemteknik, elektronik, mätteknik och/eller programvara eller motsvarande erfarenhet. Ett stort plus är om du har erfarenhet av verifiering, utprovning och tester av system. Utifrån att tjänsteresor förekommer krävs körkort med B-behörighet. Eftersom tjänsten innebär mycket samarbeten och sociala kontakter är det viktigt att du har god kunskap i svenska och engelska, såväl tal som skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontaktinformation: Ulf Lundwall, E-mail: ulf.lundwall@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.